Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua Europei sarbatorita in licee, scoli si gradinite

Colegiul "Murgoci" a sarbatorit Ziua Europei prin dezbaterea "50 de ani de la infiintarea Uniunii Europene", organizata in amfiteatrul colegiului, la care a participat muzeograful Adrian Trifan de la Muzeul Brailei.
Tot ieri, la ora 14.00, in holul Primariei s-a vernisat expozitia de arta plastica "Copiii si Europa", iar la Scoala "Emil Dragan" de la Gradistea s-a organizat actiunea "Romania si UE". Profesorul Nicu Negoita a prezentat un scurt istoric al crearii UE, dupa care prof. Mariana Copilau a coordonat concursul "Ce stim despre Europa", pe care l-a cistigat elevul Laurentiu Baranga, din clasa a VI-a.
In cadrul actiunii "Zilele alternativelor scolare", care se desfasoara in aceasta saptamina in toate unitatile scolare care ofera alternative la sistemul clasic, s-au organizat si actiuni dedicate Uniunii Europene. Gradinita nr. 19, "Do, re, mi" a desfasurat o actiune numita "Primavara in Europa", constituita din concursuri, iar prescolarii de la Gradinita nr. 7 au luptat "Pentru o Europa curata" in proiectul "Educatie ecologica". Prezentarea alternativei step by step a mai avut loc si in unitatile: Scoala "Sf. Andrei" - scenete, dansuri, expozitii, Scoala "Dimitrie Cantemir" - expozitie de fotografii, Scoala "Ion Bancila" - lansarea revistei alternativei, numita "Stepica", Scoala "Mihai Viteazul" - s-au realizat materiale inedite de popularizare a alternativei. Tot ieri s-a prezentat si alternativa Waldorf, la scoala cu acelasi nume.
Categorie articol: 

Comentarii