Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua “Porţilor deschise” la Palatul Justiţiei

• joi, 25 octombrie, pe tot continentul se sărbătoreşte “Ziua Europeană a Justiţiei Civile” • Tribunalul Brăila organizează, cu acest prilej, manifestări menite să consolideze “relaţia de încredere dintre magistraţi şi cetăţeni”

 

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Europene a Justiţiei Civile, Tribunalul Brăila organizează joi, 25 octombrie, “Ziua porţilor deschise la Palatul Justiţiei”, manifestare care se adresează, cu precădere, elevilor şi studenţilor din municipiu.

“La data de 25 octombrie, în întreaga Europă este sărbătorită Ziua Europeană a Justiţiei Civile, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a

Comisiei Europene, eveniment prin care justiţia civilă este adusă în atenţia publicului european. Scopul celebrării acestei zile este acela de a apropia justiţia de cetăţeni, de a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi de modalitatea de funcţionare a justiţiei”, precizează purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila, judecător Viorel Vasile.

Potrivit sursei citate, Ziua Europeană a Justiţiei Civile este destinată cetăţenilor de rând, studenţilor, precum şi tuturor persoanelor care-şi desfăşoară activitatea în domeniul justiţiei. Anul acesta, Tribunalul Brăila va organiza “Ziua Porţilor Deschise” în vederea consolidării relaţiei de încredere dintre cei care înfăptuiesc actul de justiţie, adică magistraţii, şi beneficiarii acestuia, justiţiabilii.

Astfel, pe data de 25 octombrie, sunt aşteptate la Palatul Justiţiei grupuri de elevi şi studenţi cărora le vor fi prezentate date despre circuitul dosarelor aflate pe rol, despre etapele procesuale parcurse până la soluţionarea dosarelor, modalitatea de lucru a personalului instanţelor brăilene.
Categorie articol: 

Comentarii