Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zilnic mor 12 brăileni! Dar asta nu interesează pe nimeni

Ce guvern, ce negocieri între partide...? Adevărata ştire este că, zilnic, în Brăila mor 12 oameni. Cel puţin aşa arată statistica întocmită pe lunile iunie şi iulie 2019, atunci când s-au înregistrat 777 de decese, după cum a scris publicaţia Obiectiv – Vocea Brăilei, citând un raport întocmit de Direcţia Regională de Statistică Brăila.

Dacă împărţim 777 la 61 de zile, câte au fost în iunie şi iulie, obţinem o medie de 12,7 decese zilnic. Puteam să rotunjesc la 13 numărul deceselor înregistrate zilnic, la Brăila, dar am zis că 13 aduce ghinion şi, brrr!, mai multe vânzări de sicrie.

Dar şi 12 morţi pe zi mi se pare mult. La naiba, Brăila este în război şi nu ştiu eu? Statistic vorbind, la fiecare jumătate de oră dispare un brăilean din Brăila. Amatorii de umor negru ar spune că e de bine pentru cei dispăruţi pentru că astfel scapă de povara taxelor şi impozitelor.

Constat însă că autorităţile locale nu sunt deloc îngrijorate. Adică, după ce că brăilenii se mută pe capete în alte oraşe din ţară sau părăsesc definitiv România, procentul dispariţiei brăilenilor pe cale naturală este unul ridicat.

Autorităţile locale (şi centrale) au alte preocupări. Să împartă caşcavalul guvernării, să trimită alte rândunici şi bălănici (de data asta de la PNL Brăila) în ministere şi să mimeze interesul pentru cetăţeni.

În afară de preoţi, nu interesează pe nimeni că se moare pe capete în Brăila. Păi, aţi auzit pe cineva din primărie sau aiurea să fie îngrijorat că se umplu cimitirele de brăileni? În ritmul ăsta, în 4-5 ani, noul salut în Brăila va fi „Dumnezeu să te ierte”. (Crucea Nebunului)
Categorie articol: 

Comentarii