Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zilele Comunei Viziru, sărbătorite în cadru restrâns

• evenimentul a fost organizat de Asociaţia Grupul de Iniţiativă Viziru şi de Virgil Burcuş, dirijorul Corului “Nectar” din localitate

 

Marea sărbătoare a Sfinţilor Apostoli de luni, 29 iunie, a coincis cu Ziua Dunării, dar şi cu Zilele Comunei Viziru. Din pricina pandemiei de Coronavirus, autorităţile de la Viziru nu au organizat activităţi legate de eveniment. Zilele Comunei Viziru au fost, totuşi, sărbătorite într-un cadru restrâns, aşa cum prevede legea, de membrii Asociaţiei Grupul de Iniţiativă Viziru şi de Corul “Nectar”, dirijat de Virgil Burcuş.

“La eveniment au participat membrii corului «Nectar», precum şi organizatorii, acesta fiind distribuit, mai apoi, online, prin intermediul paginii de Facebook a asociaţiei. Membrii Corului «Nectar» au interpretat mai multe cântece şi jocuri din zona Bărăganului - «La fântână-n Bărăgan», «La căsuţa din-gă-vale», «Mamă, inima mă doare». În aceeaşi zi, am sărbătorit Ziua Dunării cu un repertoriu de cântece”, ne-a declarat dirijorul Corului “Nectar”, Virgil Burcuş, sufletul Asociaţiei Grupul de Iniţiativă Viziru. Evenimentul a continuat cu o seară de folk şi karaoke.

Membrii Asociaţiei Grupul de Iniţiativă Viziru şi ai Corului “Nectar” au participat, de asemenea, la Festivalul Lavandei din Bărăgan, unde au interpretat cântece şi dansuri populare. Ei participă la miniexcursii cu bicicleta, organizate în împrejurimile comunei Viziru - locuri pline de istorie, unde se află Palatul Conţilor de Roma.  

 

 
Categorie articol: 

Comentarii