Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zilele comunei Surdila Greci

Aproape toti locuitorii comunei Surdila Greci si multi altii din satele si comunele limitrofe au tinut sa participe, simbata, la manifestarile prilejuite de Ziua comunei Surdila Greci
Spectatorii au luat cu asalt zona in care s-a derulat cea de-a doua editie a Cupei Surdila Greci la oina, competitie rezervata juniorilor II, care a fost finantata de catre DSJ, insa au asistat si la un joc demonstrativ intre echipa de seniori a comunei si cea a Politiei de Frontiera.
Patrulaterul de oina al juniorilor s-a incheiat cu victoria echipei Luceafarul Rimnicelu, in timp ce clubul organizator, Victoria, a ocupat locul secund. Echipele de pe podium au primit medalii, diplome, cupe si premii in echipament sportiv.
Au mai fost acordate 5 plachete unora dintre sportivii cu state vechi in domeniu, Aurel Mocanu, Iulian Bordei, Alexandru Vasile, Vasile Neamu si lui Vasile Dumitru.
Competitia de oina a fost coordonata de catre directorul de la Braicar, Cornel Sandulescu, fost campion national al Romaniei cu Universitatea Bucuresti in 1978 si multiplu medaliat cu echipa de seniori a comunei Surdila Greci atit la Campionatele Nationale cit si la Cupa Romaniei, in prezent vicepresedintele Federatiei Romane de Oina.
La finalul concursului, Cornel Sandulescu a precizat: "Competitia a avut ca scop promovarea acestui sport national intr-o localitate unde el se practica din tata in fiu. Cu toate ca nu am stat niciodata foarte bine din punct de vedere financiar, echipele din Surdila Greci au fost prezente la toate competitiile nationale. In aceasta comuna exista un club clasificat, Victoria, care in acest an a ocupat locul al cincilea pe plan national la seniori si care incearca sa faca din oina, emblema acestei localitati".

Concerte in aer liber si premii pentru cele mai trainice cupluri

Dupa concursul de oina, programul manifestarilor in aer liber a continuat. Citeva familii din comuna, care au implinit 50 de ani de casnicie au fost felicitate si premiate de primarul Ionel Meirosu cu cite 100 lei, insa doamnele au primit si cite o floare dupa care, pasii locuitorilor comunei s-au indreptat spre scena pe care au concertat Nicusor Iordan si Aurelian Preda.
Pe aceeasi scena au mai urcat membrii Scolii Populare de Arte, Vespasian Lungu, ansamblul Museteanca din Insuratei, grupul vocal La lina fintina, dar si Aurel Moga si trupa Calipso.
Programul manifestarilor dedicate Zilei comunei Surdila Greci a continuat cu o seara de dans, care s-a prelungit pina la ora 24.00.
"Nu este simplu deloc sa organizezi astfel de manifestari. Pregatirile incep cu cel putin doua luni inainte si abia dupa ce ai facut bugetul poti sa te ocupi de pregatirea in sine a tot ce implica o astfel de sarbatoare. Satisfactia a fost si mai mare cind, dupa doua saptamini de timp foarte rau, Dumnezeu si-a intors fata spre noi si am avut o zi insorita, una excelenta din toate punctele de vedere", a declarat Ionel Meirosu, primarul comunei Surdila Greci.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii