Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zilele Colegiului "Murgoci"- început frumos, final urât

Valoarea totală a recompenselor a fost de 6.300 de lei. La eveniment au participat primarul Aurel Simionescu, fost elev al colegiului, şi inspectorul şcolar general Viorel Botea, şi el fost elev al şcolii.
După premiere, a început spectacolul de două ore realizat de elevi sub îndrumarea profesorilor. Au fost recitate poezii de către elevii din clasa a IX-a E, după care au însufleţit atmosfera Ştefania Pană şi Ciprian Dudulea, dansând un rock spectaculos. Un fragment din muzica modernă a lui George Gershwin a oferit Ana Teodorescu la pian, după care a urmat grupul vocal al clasei a VI-a şi grupul de dans modern din clasele a IX-a E, a X-a F şi C, a XI-a F. Roxana şi Vali Florea au interpretat o melodie în limba engleză cu acompaniament la chitară clasică, iar Anca Mihalache a dat o lecţie de artă teatrală recitând cu mult aplomb şi talent "De of şi aoleu". Un foarte interesant moment de dans latino a oferit perechea Betina Răcoreanu şi Adrian Pană, iar câţiva elevi din clasele a X-a A şi a XI-a D au cântat o melodie rusească şi au dansat. Clasele a X-a C, a XI-a E şi a XII-a C au susţinut un moment cu dansuri populare, iar Andra Fusaru, din clasa a V-a a fost solistă. Un dans de societate a oferit din nou Anca Mihalache, iar Ema Teodorescu a cântat la pian o creaţie de Franz Liszt. Teodora Gogu a cântat o melodie în limba engleză, cu negativ, iar un alt grup de elevi de la clasele a X-a E, a XI-a E şi a XII-a A au pregătit un dans modern. Au fost prezentate şi două piese de teatru, "Călătorie prin viaţă", oferită de elevii claselor a X-a B şi D, şi "Roata", oferită de trupa de teatru a colegiului.

24murg2_micRock-ul, neagreat de conducerea Colegiului "Murgoci"

Din păcate, finalul spectacolului a fost unul abrupt. Imediat după piesa de teatru, directorul colegiului, prof. Viorica Moşescu, a plecat, iar acesta a fost semnalul pentru unele cadre didactice şi elevi că spectacolul s-a terminat, iar unii dintre aceştia chiar au plecat, deşi în program mai figura un moment de muzică rock, probabil neagreat de conducere. Mai mult, timpul oferit de teatru fusese depăşit deja înainte de intrarea trupelor, un alt semn că spectacolul fusese gândit fără rock, chit că în componenţa formaţiilor sunt şi elevi ai Colegiului "Murgoci". Prin bunăvoinţa conducerii teatrului, tinerilor li s-a mai oferit un sfert de oră, timp în care trupa "Impetus" (Marius Manole - chitară solo, Andrei Bahaciu - chitară armonie, Mihai Ştefan - chitară bas, Raluca Moldoveanu - voce şi Cristi Tandică - tobe) a cântat o melodie din repertoriul formaţiei Pink Floyd, iar "Addiction" (Cristi Dinu - voce/chitară, Silviu Paraschiv - chitară solo, Alex Muşat - tobe, Bogdan Iftode - bass) două melodii, o compoziţie proprie, "Drumul meu", şi alta din repertoriul lui John Petrucci, "Lost Without You". Nepregătiţi au fost şi prezentatorii, care au anunţat trupa "Impetus", apoi au nominalizat componenţii trupei "Addiction". Liceenii rămaşi în sală - destui de altfel - ar mai fi vrut rock, ar mai fi vrut măcar câte un bis de la fiecare trupă, dar din cauza timpului scurt rămas, nu s-a putut. Acest comportament lipsit de respect nu s-a răsfrânt numai asupra celor 9 tineri care s-au pregătit şi au aşteptat cu mult entuziasm să evolueze în faţa liceenilor şi dascălilor de la Colegiul "Murgoci", ci şi asupra directorului Şcolii de Arte "Vespasian Lungu", îndrumătorul trupei "Addiction", care a adus toată logistica necesară (aparatură, amplificatoare, microfoane) pentru un minirecital live, nicidecum pentru trei piese.

 
Categorie articol: 

Comentarii