Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zilele Brailei au costat peste un miliard si jumatate

173.661 de lei a alocat municipalitatea pentru a asigura cele necesare desfasurarii manifestarilor dedicate "Zilelor Municipiului Braila", in intervalul 15 - 17 august. Asadar, distractia brailenilor a costat Primaria peste un miliard si jumatate de lei vechi. Bugetul aprobat pentru toate actiunile a fost de 150.000 lei, din care s-a cheltuit suma de 148.996. La aceasta s-au adaugat sponsorizarile, in valoare de 24.669 de lei.
De-a lungul celor trei zile de sarbatoare, brailenii au avut parte de fel si fel de evenimente pentru toate gusturile. Vineri s-a deschis Tirgul Mestesugarilor, s-a vernisat expozitia de arta plastica si tapiserie, "Tinutul dintre ape", s-au sarbatorit familiile care aniverseaza 50 de ani de casatorie, Muzica Militara a Garnizoanei Braila a oferit spectacole in mai multe parti ale orasului, pe Platoul Primariei a avut loc video-expozitia de caricatura, spectacolul sustinut de ansamblurile folclorice din Grecia si Bulgaria, "Cintec de bucurie la mare sarbatoare" si altele. Simbata s-a continuat in acelasi stil, spectacole de divertisment, activitati pentru copii, muzica de promenada, concert simfonic, "Voltaj" si Cristina Rus, iar duminica, in ultima zi, stacheta artistica a fost si mai mult ridicata. Ziua a debutat cu un spectacol sustinut de ansamblurile comunitatilor de romi, elene si evreiesti, mai pe inserate iubitorii frumosului au avut parte de un concert coral - simfonic "Vioara lui Enescu din nou la Braila". Zilele Municipiului s-au incheiat cu un concert de trei stele oferit de formatiile "Vama" si "Hara" si cu un impresionant foc de artificii.

Formatiile care au cintat si incintat brailenii au costat de-au usturat

Zilele Brailei au oferit spectacole si surprize placute tuturor brailenilor. Iubitorii folclorului national si international s-au bucurat de aceste acorduri vineri seara, iubitorii muzicii rock - dance s-au delectat cu concertele sustinute de Cristina Rus si "Voltaj", simbata seara, iar apogeul distractiilor a fost atins de "Vama" si "Hara", duminica seara. Formatiile care au cintat si incintat brailenii au costat de-au usturat. "Voltaj", Cristina Rus, "Hara", "Vama", Teatrul "Nae Leonard", violonistul Gabriel Croitoru si chitaristii au reprezentat cea mai scumpa parte a manifestarilor, pretul acestora ridicindu-se la aproape un miliard de lei vechi, 98.819 lei. De asemenea, pentru o sonorizare de buna calitate s-a alocat nu mai putin de 23.459 lei, iar pentru promovarea evenimentului prin bannere, afise, tiparituri, pliante si materiale promotionale s-au dat 19.125 lei.
Impresionantul foc de artificii, care a putut fi vazut duminica, aproape de miezul noptii, in jurul orei 23.30, timp de 10 minute, de miile de braileni prezenti la Esplanada Dunarii a costat Primaria 15.000 lei. Pentru cazarea si masa ansamblurilor folclorice din Argostoli - Grecia si Plevna - Bulgaria s-au alocat 14.447 de lei. Ansamblurile folclorice din Grecia si Bulgaria au evoluat vineri, de la ora 19.00 pe Esplanada Dunarii si simbata, de la ora 18.00, in statiunea Lacu Sarat. La toate aceste cheltuieli se mai adauga si plata translatorilor (1.606 lei) si transportul, care se ridica la 1.205 lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii