Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Zilele Brăilei" - ieftine şi bune

"Zilele Brăilei" au abundat, anul acesta, de evenimente de tot soiul, pentru toate categoriile de vârstă şi sociale, însă au costat mai puţin decât ediţiile precedente, după cum informează Primăria Brăila. De vineri, 12 august, până ieri, luni, 15 august, inclusiv, toate zonele de promenadă din municipiu, de la fosta stradă Regală, actuala stradă Mihai Eminescu, până la Grădina Mare, parcul Monument, Esplanadă sau Faleză au găzduit fel de fel de manifestări. Unele devenite tradiţionale, cum ar fi spectacolele minorităţilor etnice, expoziţiile de caricatură, carte şi fotografie veche, serbările marinăreşti sau concertele unor trupe de renume, altele inedite. În această ultimă categorie se încadrează apariţia, pe Regală, a unor personaje în haine de epocă, cocoţate pe picioroange, care au fost înconjurate instantaneu de o puzderie de copii, încântaţi de o asemenea privelişte, sau concertele de rock găzduite de o terasă privată aflată tot pe Regală, ce au făcut deliciul iubitorilor de muzică bună. În nota obişnuită, muzica de fanfară ce a răsunat din pavilionul Grădinii Mari a încântat brăilenii aflaţi pe alei, la fel de bine primite fiind şi spectacolele oferite în aceeaşi locaţie de diversele ansambluri folclorice sosite din judeţ. Scena de pe Esplanadă a găzduit muzică pentru toate gusturile. Sâmbătă a fost seară folclorică, având-o în centrul atenţiei pe binecunoscuta Maria Cârneci, duminică a fost seară rock şi dance, atenţia fiind acaparată de formaţiile Addiction şi Trupa Veche (fosta Vama Veche, fără Tudor Chirilă la voce), dar şi de Andreea Bănică. 16zile1Cu playback sau nu, aceasta din urmă a reuşit, împreună cu trupa sa de dansatori, un spectacol reuşit, cel puţin vizual, dacă nu şi vocal. Deşi nu foarte lung, focul de artificii de după show-ul de duminică a fost răsplătit cu aplauze de miile de brăileni aflaţi pe Esplanadă şi pe Faleză.
Ieri a fost o zi dedicată exclusiv brăilenilor. Au evoluat, pe Esplanadă, dar şi în Parcul Monument sau Grădina Mare, trupe ca Exces Verbal, Cameleon, The Gamblers, elevi ai Liceului de Artă şi formaţii folclorice din judeţ.
Per total, actuala ediţie a "Zilelor Brăilei" a costat mai puţin decât anul trecut, spune conducerea Primăriei. "A fost alocat un buget de 1,5 miliarde de lei vechi, însă, în final, s-a cheltuit mai puţin de un miliard. Economia se traduce prin faptul că spectacolele au fost susţinute în principal de artişti de pe plan local, dar şi datorită onorariilor mai mici acceptate de trupele şi vedetele consacrate", ne-a declarat viceprimarul Doiniţa Ciocan.
Categorie articol: 

Comentarii