Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zile negre pentru "Violatorul din lift"

George Movileanu, violatorul in serie arestat si deferit justitiei la inceputul lunii iunie, va ramine in arest pentru urmatoarele 60 de zile. Potrivit judecatorului Vasilica Ros, purtatorul de cuvint al Tribunalului Braila, pina la ora actuala instanta nu a audiat nici martorii si nici victimele "atacatorului din lift". In schimb, la ultimul termen de judecata, procurorul de sedinta a solicitat extinderea procesului penal pentru a se retine in sarcina inculpatului si infractiunea de port ilegal de arma alba, prevazuta de art. 1 din Legea 61/1991, republicata. Totodata, reprezentantul acuzarii a cerut instantei schimbarea incadrarii juridice a faptelor comise - viol, alin. 1 si 3 si tilharie - din "forma continuata" in infractiuni "in concurs real" (infractiuni de sine statatoare). Daca judecatorul accepta aceste solicitari, atunci inculpatul ar putea primi o pedeapsa mai mare, in momentul pronuntarii sentintei. Este si motivul pentru care avocatul apararii a cerut un termen pentru a-si putea pregati pledoaria si pentru a lua legatura cu clientul sau. Procesul va fi reluat la inceputul lunii noiembrie.
In virsta de 21 de ani, George Movileanu, individ care obliga minorele, sub amenintarea cu moartea, sa-l satisfaca sexual, a facut nu mai putin zece victime. Desi ales seful clasei si vicepresedinte in Consiliul Consultativ al Elevilor la Grupul Scolar "C.D. Nenitescu", unde era intr-a XII-a, violatorul ramasese repetent in clasele a V-a si a VI-a. Provenea dintr-o familie dezmembrata, mama fiind plecata la munca in Italia. Din toamna lui 2004 si pina in primavara lui 2008, Movileanu - care, potrivit Codului Penal, risca pina la 25 de ani de puscarie -, a atacat mai multe minore din Braila si Galati, pe care le urmarea pina in lifturile blocurilor in care locuiau, obligindu-le, cu cutitul la git, sa faca sex oral sau pur si simplu sa-i dea bijuteriile.
George Movileanu, violatorul in serie care a bagat groaza in minorele din cele doua orase si a pus pe jar zeci de politisti, a fost capturat pe data de 14 aprilie 2008, fiind recunoscut, pe strada, de catre una dintre victime, care a alertat politia. Ulterior, agresorul sexual a fost arestat preventiv.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii