Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziarul "Obiectiv" ii rezolva problemele viceprimarului Tilea

Ce nu poti face azi, lasa pe miine, ca poate se rezolva de la sine! Este principiul pe care se pare ca a mers viceprimarul municipiului, Lucian Tilea, care a aminat rezolvarea unei chestiuni urit mirositoare ce i-a fost incredintata de primarul Constantin Cibu, pina s-a rezolvat de la sine. Mai exact, la circa doua luni dupa ce a primit ca sarcina verificarea situatiei de la ferma de porci a omului de afaceri Gheorghe Caruz, identificarea sursei duhorii care planeaza asupra orasului in unele zile si propunerea unor masuri de remediere a situatiei, viceprimarul Lucian Tilea a rezolvat problema. In primele doua saptamini dupa ce edilul-sef i-a cerut sa se ocupe de chestiune, Tilea ne-a declarat ca a intrat in discutii cu reprezentantii DSV, pentru a stabili cind se vor duce, impreuna, la ferma amintita, pentru efectuarea controlului; in urmatoarele doua saptamini, vicele a intrat in concediu, dupa care a intrat pe panta unor declaratii contradictorii: ba ca a fost la ferma si se va mai duce, fiindca nu s-a terminat controlul, ba ca, de fapt, n-a fost, si nici nu mai este cazul sa se duca, fiindca institutiile abilitate au facut ele toate verificarile necesare si au determinat clar sursa mirosului: porcii lui Caruz. Cum chiar ziarul nostru a dat publicitatii rezultatul controlului recent efectuat de autoritatile de mediu, l-am intrebat pe Tilea daca s-a implicat la modul activ in aceste controale, sau n-a facut decit sa citeasca ziarul si sa-l informeze pe primar despre ceea ce putea sa lectureze si acesta, de unul singur. Prins cu ocaua mica, vicele ne-a declarat ca nu este treaba noastra cum a ajuns el la rezultatul pe care ni l-a comunicat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, si care nu mai era de vreo saptamina o noutate pentru noi, dat fiind ca il comunicasem deja opiniei publice.
"Au fost institutiile abilitate, iar cei de la Garda de Mediu au venit cu un punct de vedere foarte clar: acolo exista o cantitate foarte mare de amoniac si, in acelasi timp, s-a demonstrat ca de acolo vine mirosul. Prezenta mea acolo nu era ceruta de domnul primar. Domnul primar mi-a cerut sa ma ocup si sa gasesc sursa mirosului, si am gasit-o. Nu este treaba dumneavoastra sa vedeti cum si in ce fel am depistat sursa mirosului. Am gasit si o solutie pentru disparitia mirosului: curatenia. Ei nu spala la timp excrementele care rezulta din cresterea porcilor", ne-a declarat vicele.
La rindul sau, primarul Cibu a declarat ca nu i se pare ca Tilea si-a incheiat misiunea in ceea ce priveste problema mirosului infect din oras si ca solutia lui Tilea, care se rezuma la un singur cuvint, "curatenie", nu este o rezolvare.
Categorie articol: 

Comentarii