Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zero grade la New Delhi pentru prima data in 70 de ani

Populatia din New Delhi s-a confruntat cu primele temperaturi de zero grade inregistrate in aceasta zona in ultimii 70 de ani, bilantul valului de frig ce provine din Himalaya apropiindu-se de 140 de morti in nordul tarii, relateaza AFP.
Autoritatile din New Delhi, metropola cu 14 milioane de locuitori, au ordonat inchiderea scolilor pentru trei zile, incepind de luni, dupa ce temperaturile scazute au provocat intreruperea furnizarii de electricitate in mai multe cartiere.
Astfel de temperaturi s-au mai inregistrat la New Delhi in 1935.
In Kashmir, armata indiana a evacuat militarii de pe ghetarul Siachen, unde s-au inregistrat minus 40 de grade la aproape 7.000 de metri altitudine.
"Nimic nu poate supravietui in aceste conditii, iar majoritatea oamenilor nostri au fost mutati", a declarat un responsabil local.
In nord-vestul Indiei, un preot hindus a murit din cauza frigului in noaptea de simbata spre duminica, in desertul Radjasthan, regiune in care in mod obisnuit temperaturile sint ridicate.
Cel mai recent bilant al valului de frig care s-a abatut asupra nordului Indiei de la inceputul lui decembrie a ajuns la 137 de morti, dupa ce noi zece victime au fost semnalate in statul Bihar.
Majoritatea deceselor s-au inregistrat in Uttar Pradesh, cel mai populat stat din India si unul dintre cele mai sarace, fiind vorba despre 104 morti, a declarat purtatorul de cuvint al politiei.
Potrivit altor responsabili, 18 persoane au murit in Punjab, alte patru in Haryana si una in Radjasthan.
Ceata a perturbat transportul, reducind vizibilitatea pe pistele unor aeroporturi si provocind intirzieri sau anularea unor curse feroviare.
Anul trecut, frigul a facut 420 de morti in Uttar Pradesh.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii