Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zeppelin balcanic

Mike Godoroja & Blue Spirit şi Marius Mihalache propun brăilenilor, pe 7 mai, la Teatrul "Maria Filotti", de la ora 20.00, un spectacol inedit, apreciat în festivalurile muzicale internaţionale. Plecând de la albumul "No Quarter" şi trecând prin esenţa de blues a anumitor piese din catalogul de aur al grupului Led Zeppelin, Mike Godoroja şi colegii de la Blue Spirit explorează tărâmul exhaustiv al blues-ului şi elementele de fuziune etno ale muzicii formaţiei Led Zeppelin. Spectacolul va fi extrem de dinamic, publicul devenind şi el un element important al show-ului, fiind permanent angrenat în atmosfera electrizantă a muzicii de calitate cântată live.

Marius Mihalache este un mare artist al ţambalului în lume. A început să cânte de la vârsta de 6 ani, iar la 17 ani cânta deja la renumita operă Scala din Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert sau Mozart. Cel mai important moment din cariera sa a fost întâlnirea cu Chick Corea, alaturi de care a susţinut o serie de concerte. A colaborat cu Gloria Gaynor şi Nina Simone. Este muzicianul care a reuşit să confere unui instrument tradiţional balcanic, ţambalul, valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice şi jazz-ului.

Formaţia Blue Spirit a fost înfiinţată în 1997 de Mihai Godoroja, un apreciat realizator de emisiuni radio - TV de blues, jazz şi rock, producător muzical a numeroase evenimente media şi proiecte muzicale, de notorietate fiind albumele grupului Iris. În actuala formulă, Blue Spirit este formată din: Mike Godoroja - voce, Ian Chepa - bass, Marian "Mac" Aciobăniţei - chitară acustică, chitară electrică şi mandolină, Vali Vatuiu - baterie şi percuţie.

Mike Godoroja este considerat de public adevăratul reprezentant al blues-ului în limba română.

Ian Chepa a studiat trombon, chitară, instrumente de percuţie, pian tehnic, ritmie. În perioada 1999 a făcut parte din Blue Spirit, după care a pus bazele trupei Spitalul de Urgenţă, a fondat grupul Griff, iar din august 2008 a revenit alături de Mike Godoroja & Blue Spirit.

Marian "Mac" Aciobăniţei este un mare iubitor de blues. A absolvit Facultatea de Geografie, iar în perioada studenţiei a cântat cu Vali Răcilă şi Florin Ochescu. Din februarie 2008 a devenit membru al formaţiei Blue Spirit. Vali Vatuiu este un toboşar şi percuţionist cu adevărat profesionist, dedicat atât blues-ului cât şi jazz-ului. A mai cântat cu formatia Axa Project, a colaborat cu Paula Seling.
Categorie articol: 

Comentarii