Mergi la conţinutul principal

Zeci de tone de furaje mistuite in trei incendii, intr-o singura zi

Pe parcursul zilei de miercuri, 4 octombrie, pompierii braileni s-au confruntat cu trei incendii care au mistuit in principal furaje. Primul s-a produs in jurul orei 17.30, din vina Paraschivei B., din comuna Sutesti, care si-a incendiat propria gospodarie dupa ce a aprins un foc in aer liber lasindu-l nesupravegheat. Femeii i-au ars 30 kg de coceni de porumb si 150 kg lemne de foc, pina cind pompierii Garzii 2 Ianca au reusit sa stinga flacarile. Al doilea incendiu le-a fost semnalat pompierilor Detasamentului Braila 1, in jurul orei 22.19. Acestia au fost solicitati sa intervina in gospodaria Margaretei N., din satul Gurguieti, comuna Scortaru Nou, pentru a stinge un incendiu provocat de Sandu N., un individ de 35 de ani care, beat fiind, si-a amintit ca are ceva de impartit cu proprietara. De aceasta data, paguba a fost mult mai consistenta, fiind distruse 4 tone de lucerna, 3 t de paie si 1 t lemne de foc. Politia din localitate face o ancheta, pentru a lamuri motivul care l-a determinat pe faptas sa puna foc.
Tot Detasamentul Braila 1 a trimis un echipaj in satul Cotu Lung, comuna Silistea unde, in jurul orei 23.25, a luat foc o capita de 10 tone de lucerna si fin din gospodaria lui Tudor N. Se pare ca incendiul a fost provocat de o persoana care a aruncat neglijent un rest de tigara peste furajele respective, ce erau depozitate linga gardul dinspre strada.
Date fiind cele trei incendii petrecute intr-o singura zi, pompierii reamintesc citeva reguli de depozitare a furajelor: "In primul rind, furajele trebuie sa fie foarte bine uscate, inainte de a fi depozitate, pentru a se evita riscul autoaprinderii. Capitele trebuie amplasate la distante cit mai mari, peste 5 metri, de constructii si alte materiale combustibile. E de preferat ca gradinile sa fie alese ca loc de depozitare pentru furaje. Capitele trebuie sa fie alcatuite din cantitati de furaje de pina la 3 tone, iar distanta dintre ele sa nu fie mai mica de 5 metri. Trebuie limitat accesul persoanelor in zona unde sint depozitate furajele, iar hranirea animalelor e bine sa se faca la lumina naturala a zilei. Dupa lasarea intunericului trebuie folosita lumina de la instalatii electrice omologate sau de la lanterne. In realizarea corecta a depozitarii furajelor este necesar sa se implice si organele administratiei publice locale si membrii serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta, care au obligatia legala de a asigura protectia la foc in fiecare comunitate", ne-a explicat capitanul Cristian Ion, ofiterul de relatii publice al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro