Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zeci de poliţişti rutieri au împânzit oraşul

Ieri, şoferii brăileni şi cei aflaţi în trafic au trecut prin sita echipajelor rutiere, amplasate la toate intrările în oraş, precum şi pe arterele principale din municipiu şi judeţ.  Aproximativ 70 de poliţişti din Brăila, Buzău, Galaţi, Tulcea, Vrancea, Ialomiţa şi Constanţa au lucrat cot la cot, timp de 12 ore, în baza unui plan de acţiune pentru creşterea siguranţei rutiere.

Brăila este cel de-al şaselea judeţ ce intră în acest program, derulat la nivel naţional, după Constanţa, Iaşi, Craiova, Galaţi şi Braşov. Acţiunea este coordonată de comisarul şef Carol Vârnă, din cadrul Direcţiei Poliţiei Rutiere Bucureşti şi urmăreşte asigurarea climatului de siguranţă civică şi crearea cadrului operaţional necesar diminuării riscului rutier şi a fenomenului infracţional de pe raza judeţului. "Responsabilă de ce se întâmplă pe drumurile din România nu este numai Poliţia Rutieră. Dacă nu se trezesc factorii responsabili cu adevărat în educaţie şi siguranţa rutieră, ne vom bălăcări în continuare în aceeaşi mocirlă care se consumă pe drumurile ţării. Dacă nu se vor implica de la guvernanţi, oameni politici şi până la ultimul primar din orice cătun, siguranţa rutieră va cunoaşte o degradare continuă. Nu vreau să mă laud, dar datorită activităţilor pe care le promovăm şi a măsurilor aplicate, anul trecut am înregistrat o scădere a numărului de accidente rutiere cu 250, a persoanelor decedate cu 73 şi a persoanelor rănite grav cu 94", a precizat cms. şef Carol Vârnă.

Sursa citată a mai precizat că Brăila nu a fost aleasă întâmplător printre primele judeţe din ţară, decizia fiind legată de faptul că, anul trecut, a ocupat o bună perioadă de timp locul I la numărul de morţi în accidente rutiere, iar anul acesta, până în prezent, a înregistrat creşteri la toţi indicatorii. Rezultatele acţiunii de ieri vor fi făcute publice în cursul zilei de mâine.

Poliţia brăileană a mai primit 10 tone de motorină

Vizita comisarului şef Vârnă la Brăila a rezolvat, cel puţin pentru o perioadă, problema combustibilului repartizat Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila. Astfel, s-a reuşit sponsorizarea Poliţiei brăilene cu 10 tone de combustibil, ce le va asigura poliţiştilor operativitatea în desfăşurarea activităţilor.

Oaspetele le-a vorbit jurnaliştilor şi despre mult discutata necesitate şi legalitate a sistemelor de supraveghere radar, explicând că în niciun loc din ţară acestea nu au fost implementate fără să fie făcută o analiză de trafic, a riscurilor pe care le prezintă respectivul sector de drum. "Poliţia Rutieră este doar un beneficiar direct. Între firma de IT şi Primărie se încheie un contract economic, prin care societatea investeşte, iar primăria achită contravaloarea sistemului respectiv din sancţiunile aplicate. Între Poliţia Rutieră şi structurile locale sunt doar contracte de cooperare, sub nicio formă cu caracter economic. Noi nu avem niciun beneficiu din sancţiunile pe care le aplicăm, dar ne-am bucura să nu mai intre niciun leu la buget şi firma să dea faliment, pentru că cetăţeanul respectă legea şi pe drumuri este siguranţă", a mai adăugat cms. şef Carol Vârnă.
Categorie articol: 

Comentarii