Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zeci de milioane amenzi pentru contrabandă

Pieţele agro-alimentare au fost în atenţia oamenilor legii în acest week-end, scopul controalelor fiind combaterea comerţului ilicit.

Zeci de societăţi comerciale şi producători particulari au fost luaţi la puricat de poliţişti, cei prinşi în neregulă fiind arşi la buzunare. Astfel, în ziua de 23 aprilie, lucrători de la Poliţia Ianca au acţionat în zona pieţei agro-alimentare din oraş pentru prevenirea infracţiunilor de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică şi a actelor ilicite de comerţ. Cu această ocazie au fost legitimate 29 de persoane suspecte, s-au efectuat controale la 16 societăţi comerciale şi 25 producători particulari, fiind constatate două infracţiuni, conform Legii 84/1998, privind mărcile şi indicaţiile geografice, şi Legii 11/1991, privind concurenţa neloială.
De asemenea, a mai fost constatată o contravenţie, poliţiştii aplicând o amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 12/1990 (republicată), privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi au confiscat îmbrăcăminte, încălţăminte, ţigări şi alcool pentru care comercianţii nu deţineau documente legale de provenienţă.
În aceeaşi zi, între orele 12.00-20.00, poliţişti de la Biroul Ordine Publică pentru Mediul Urban au luat cu asalt zona pieţelor agro-alimentare din municipiu, pentru a-i potoli pe indivizii puşi pe scandal şi a-i depista pe comercianţii necinstiţi. "Poliţiştii au constatat 6 contravenţii, aplicând sancţiuni contraventionale, în valoare totală de 2.800 de lei, 3 conform Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 3 conform Legii 12/1990 (republicată), privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. În plus, poliţiştii au confiscat 155 pachete cu ţigări.
Brăileanca Lenuţa P., în vârstă de 40 de ani, a fost depistată, pe strada Sebeşului, având asupra sa 151 de pachete cu ţigări, destinate comercializării, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă. Femeia a primit amendă şi ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.
Categorie articol: 

Comentarii