Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zeci de elevi chiulangii, gasiti in baruri si sali de internet

In loc sa fie la scoala, unii elevi braileni continua sa se refugieze in barurile situate in apropierea unitatilor de invatamint, fara sa le pese ca acumuleaza absente sau ca pierd anumite cursuri. Pentru a preveni si combate absenteismul scolar, timp de o saptamina, politistii braileni au luat la rind societatile de alimentatie publica, de tip cafe-bar sau internet-cafe din zona scolilor si liceelor. Actiunea s-a desfasurat in perioada 29 septembrie -1 octombrie, timp in care oamenii legii au depistat 82 de elevi care absentau de la cursurile scolare si care au fost indrumati catre unitatile de invatamint.
Politistii au efectuat controale si legitimari in locatiile respective si au informat conducerile institutiilor scolare din care fac parte elevii chiulangii. La aceasta actiune au participat si reprezentanti din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Braila. "Pe parcursul desfasurarii acestor activitati, politistii au legitimat 97 de persoane, au verificat activitatea a 20 de agenti economici si au depistat 82 de elevi care absentau de la cursurile scolare si care au fost indrumati catre unitatile de invatamint", a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, subinspector Jenel Sogor.
O situatie cu elevii depistati ca lipsesc nemotivat de la orele de curs precum si propuneri cu masuri comune care trebuie aplicate pentru prevenirea absenteismului scolar au fost inaintate la Inspectoratul Scolar Judetean. De asemenea, politistii de proximitate continua sa actualizeze proiectele de colaborare cu toate unitatile de invatamint si sa verifice modul in care se asigura paza proprie pentru siguranta elevilor si desfasurarea in bune conditii a cursurilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii