Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zeci de arbori defrişaţi pe o alee din Parcul Monument

• este vorba despre aleea dintre noul Bazin Olimpic şi Stadionul Municipal • plopii bătrâni şi glădiţele care străjuiau zona au fost tăiaţi deoarece prezentau pericol de prăbuşire, explică reprezentanţii “Seroplant” • în locul lor vor fi plantaţi cireşi japonezi cu flori roz, iar terenul va fi nivelat şi însămânţat cu gazon, pentru ca estetica zonei să fie una deosebită

 

Brăilenii care au avut drum, zilele acestea, prin Parcul Monument, pe aleea dintre noul Bazin Olimpic şi Stadionul Municipal, au dat peste o defrişare în toată regula, zeci de copaci fiind culcaţi la pământ de angajaţii Serviciului “Seroplant” din cadrul Primăriei Brăila. “Apocalipsa arborilor din Monument!”, a scris cineva pe o reţea de socializare, referitor la ceea ce a văzut acolo, iar mulţi internauţi s-au declarat indignaţi de faptul că s-au tăiat atâţia copaci. Conducerea “Seroplant” spune, însă, că acţiunea era absolut necesară, dată fiind vârsta înaintată a copacilor respectivi, care făcea ca aceştia să reprezinte un pericol atât pentru trecătorii de pe alee cât mai ales pentru copiii care fac sport pe terenurile de tenis din zona învecinată. “S-a luat decizia tăierii acestor plopi, care şi-au depăşit de mult durata de viaţă şi se puteau prăbuşi oricând, în cazul unor rafale mai puternice de vânt. Mulţi dintre aceşti arbori erau foarte bătrâni, fiind plantaţi acolo încă de la înfiinţarea parcului. Este vorba, în special, de plopi, dar şi de câteva glădiţe care, şi acelea, erau scorburoase şi prezentau pericol de prăbuşire”, ne-a declarat Ligia Drăgan, directorul “Seroplant”. Ce-i drept, în zona unde s-au făcut tăierile au existat arbori care, pur şi simplu, s-au rupt în două în timpul unor furtuni. Un astfel de copac rupt pe jumătate încă mai putea fi văzut, ieri, în incinta Orăşelului Copiilor, unde o porţiune din gardul împrejmuitor a fost distrusă de trunchiul prăbuşit.

Directorul Ligia Drăgan ne-a informat că masa lemnoasă rezultată din tăierea copacilor va fi predată, ca de obicei, Direcţiei de Asistenţă Socială, pentru a fi împărţită persoanelor cu venituri reduse. Terenul de lângă aleea dintre Bazinul Olimpic şi Stadion va fi nivelat şi se va pune gazon. În locul plopilor tăiaţi vor fi plantaţi cireşi japonezi cu flori roz, aleea respectivă urmând astfel să capete un aspect foarte plăcut, din punct de vedere estetic.
Categorie articol: 

Comentarii