Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zeci de agresiuni şi furturi în incinta unităţilor de învăţământ şi în zona adiacentă acestora

anul trecut, poliţiştii brăileni au fost sesizaţi cu privire la producerea a 72 de infracţiuni în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar • 70 au fost comise în incinta şcolilor, iar 42 de infracţiuni au fost săvârşite chiar de către elevi • este vorba în special de infracţiuni de lovire şi furt

 

Tot mai mulţi elevi sunt implicaţi în altercaţii, chiar în incinta şcolilor, după cum reiese din bilanţul prezentat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila. A fost vorba în special despre infracţiuni de lovire şi furt.

Nu în toate cazurile a fost vina elevilor, uneori chiar ei fiind victime ale unor infractori. În toamna anului trecut, conflicte violente au avut loc în vecinătatea liceului “Panait Istrati”, câţiva elevi fiind agresaţi de necunoscuţi care i-au abordat şi le-au cerut bani. Anul acesta au fost înregistrate cazuri grave produse în zona Colegiului Murgoci, elevii fiind agresaţi şi înjunghiaţi de minori care şi-au început de mici activitatea infracţională.

După cum arată poliţiştii, în perioada anului 2019, au fost sesizate 72 de infracţiuni în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, 58 dintre acestea fiind sesizate în mediul urban şi 14 în mediul rural. Potrivit poliţiştilor, din totalul celor 72 de infracţiuni sesizate, 70 au fost comise în incinta unităţilor de învăţământ şi 2 în zona adiacentă acestora. “În anul 2019, 42 de infracţiuni au fost săvârşite de către elevi şi 8 de alte categorii de autori. Infracţiunile sesizate în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universitar au avut 62 de victime elevi”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

Ponderea infracţiunilor sesizate în incinta şi zona adiacentă a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universitar o reprezintă infracţiunea de lovire sau alte violenţe (54%), urmate de infracţiunea de furt (28%).
Categorie articol: 

Comentarii