Mergi la conţinutul principal

Zeci de actiuni in lupta impotriva drogurilor

Anul acesta, Centrul Antidrog Braila a derulat zeci de actiuni si proiecte de prevenire, in lupta impotriva consumului de droguri. Printre acestea se numara si primul studiu referitor la amploarea fenomenului la Braila, realizat in urma chestionarii a aproape o mie de elevi. Toate aceste activitati au fost prezentate, ieri, intr-o conferinta de presa la care a participat si seful Centrului Regional Antidrog Galati, subinspector Angela Ene.
In cadrul evenimentului, membrii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Braila si-a prezentat proiectele pe care le-au desfasurat pe parcursul acestui an, fiind evidentiate proiectele nationale si locale derulate in mediul scolar si in comunitate. Totusi, cea mai mare realizare o reprezinta primul studiu local cu privire la atitudinile, cunostintele si practicile referitoare la fenomenul drogurilor - "Adevarul despre droguri" - realizat cu spijin financiar de la Directia Judeteana pentru Tineret Braila si sub indrumarea specialistilor de la Observatorul Roman pentru Droguri si Toxicomani, din cadrul Agentiei Nationale Antidrog. Acesta s-a realizat in 9 licee din municipiul Braila, pe un esantion reprezentativ de 934 elevi. "Este primul an in care Centrul a realizat o diagnoza locala a fenomenului drogurilor. Cu datele centralizate de la partenerii nostri locali am incercat sa conturam o imagine de ansamblu asupra acestui fenomen. In ceea ce priveste serviciile de asistenta, acestea se acorda numai la cererea consumatorului si au caracter confidential. Fenomenul consumului de droguri recreational/experimental, in masura in care el exista, este greu de surprins. Cu toate acesta, CPECA Braila lucreaza la un studiul la nivel local privind consumul de droguri in rindul elevilor, insa prelucrarea datelor este extrem de complexa", ne-a precizat Elena Nechifor, coordonatorul CPECA Braila.
In acest an, Centrul a desfasurat numeroase activitati de prevenire a consumului ilicit de droguri, ce au avut ca beneficiari elevi, parinti, cadre didactice, persoane private de libertate, angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si medici. De asemenea, in acest an a fost realizat si un prim proiect de prevenire a consumului de alcool, tutun si droguri in rindul persoanelor cu dizabilitati. In scoala au fost derulate 7 proiecte nationale si locale, printre care amintim Concursul National "Mesajul meu antidrog" si proiectul "O copilarie curata, fara alcool si fara violenta", 3 proiecte in familie si 9 in comunitate. Pe linga acestea s-au desfasurat activitati cu ocazia "Zilei Mondiale fara Tutun", "Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Traficului si Consumului de Droguri" si altor evenimente. Specialistii CPECA Braila au remarcat faptul ca, datorita proiectelor pe linie medicala, a crescut numarul persoanelor care s-au adresat Centrului pentru a solicita asistenta. "Ca in orice activitate au existat si neajunsuri, in special legate de absenta unor fonduri pentru realizarea unor materiale informative sau pentru derularea unor campanii de mare anvergura. Ne propunem pentru anul viitor sa sensibilizam si sa implicam in activitatile noastre factorii de decizie de la nivel local si totodata partenerii si colaboratorii, fara de care rezultatele muncii noastre nu ar fi fost cele preconizate", a mai precizat Elena Nechifor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro