Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zece maşini abandonate pe domeniul public, ridicate cu forţa de Primărie

• pentru alte 73 s-au emis somaţii, iar proprietarii s-au conformat şi au  eliberat singuri trotuarele sau spaţiile de parcare ocupate abuziv

 

Faţă de anii trecuţi, numărul autoturismelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public este în scădere, însă nu se poate spune că problema a fost complet rezolvată. Astfel, după cum informează Poliţia Locală, de la începutul anului 2018, agenţii din cadrul Biroului Circulaţie pe Drumurile Publice au identificat 86 de autoturisme fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Brăila. În 73 dintre cazuri, proprietarii s-au conformat somaţiei aplicate de către poliţiştii locali în baza Art. 2 din Legea 421/2002, eliberând în termen de 10 zile trotuarele, parcările sau chiar părţile carosabile pe care le ocupau abuziv. În acest moment, trei autoturisme încă se află în termenul de 10 zile. În cazul a zece autovehicule s-a depăşit acest termen, iar primarul municipiului a dispus ridicarea acestora de pe domeniul public de către SC Braicar SA Brăila. Ultimele patru autoturisme din acest lot au fost ridicate în data de 7 noiembrie, cu ajutorul utilajului special deţinut de Braicar. Autovehiculele respective fuseseră abandonate pe Calea Călăraşilor, la intersecţia cu Str. Chişinău, pe Aleea Cinematografului - în parcarea blocurilor H3 – H4, pe Str. Tineretului şi pe Str. Industriei. Acestea au fost transportate la Depoul Braicar din cartierul Radu Negru.

“Poliţiştii locali vor continua acţiunea de identificare a autoturismelor abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului Brăila”, se menţionează în comunicatul de presă al Poliţiei Locale.
Categorie articol: 

Comentarii