Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zece luni cu mama moarta in casa

Elena-Maria Hatos, femeia in virsta de 76 de ani al carei cadavru a fost gasit mumificat, in urma cu doua zile, intr-un imobil de pe strada Mihai Bravu, a decedat anul trecut, in perioada octombrie-noiembrie. Aceasta este concluzia medicilor legisti dupa ce, ieri, au efectuat necropsia "carcasei" care a mai ramas din trupul batrinei, mincat intre timp de viermi si de sobolani. Reamintim ca joi, politistii si vecinii familiei Hatos au facut o descoperire macabra: intr-o cladire darapanata din centrul orasului, imprejmuita de buruieni au gasit cadavrul mumificat al batrinei, iar fiul acesteia, cunoscut cu grave afectiuni psihice, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie "Sfintul Pantelimon".
Femeia, care fusese inginer de profesie, cariera imbratisata ulterior si de fiul sau, era nascuta in Lugoj, locuise in Galati si, de citiva ani, se retrasese la Braila, intr-un imobil mostenit de la o sora, impreuna cu fiul sau bolnav. In ultima perioada, vecinii au realizat ca femeia nu mai fusese vazuta de mai mult timp, dar ori de cite ori il intrebau pe fiul acesteia ce mai face, el spunea ca este bine, ca tocmai au mincat impreuna si ca se odihneste. Chiar in ziua in care a fost descoperit cadavrul, barbatul, in nebunia lui, sustinea ca mama lui traieste si nimeni nu a putut sa-l contrazica, motiv pentru care a si fost internat urgent la Psihiatrie.
Dupa spusele vecinilor, in ultimele luni, desi temperaturile au fost caniculare, fiul batrinei a fost vazut tot timpul imbracat cu haine groase, de iarna, cu caciula si gluga, asa cum, de altfel, a fost gasit si in urma cu doua zile, intr-o masina stricata aflata in curte. Nimeni nu stie inca daca, de aproximativ 10 luni de zile, de cind a survenit decesul Elenei Hatos, acesta s-a schimbat sau nu de haine, daca a dormit in masina sau daca a impartit aceeasi camera cu ea, in timp ce era devorata de viermi si sobolani.
Cert este ca, in acest interval de timp, pacientul Spitalului de Psihiatrie nu si-a mai luat medicatia si nu a mai fost internat. Ing. Florentin Craciun, managerul unitatii spitalicesti, ne-a confirmat ieri acest lucru, in sensul ca, din luna octombrie 2005 si pina pe 30 august 2007 acesta nu a fost internat, dar ca acum se afla sub stricta supraveghere a medicilor de specialitate.
De precizat este faptul ca, dupa ce a fost descoperit la 10 luni de la deces, cadavrul batrinei se afla acum la morga Serviciului de Medicina Legala, pentru ca nu s-a prezentat inca nimeni din familie care sa fie interesat de inhumarea acesteia.
Categorie articol: 

Comentarii