Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zece elevi de 10 merg la olimpiadele naţionale de engleză şi franceză

• cinci elevi s-au calificat la engleză şi alţi cinci la franceză • olimpiadele vor avea loc la începutul lunii aprilie

 

Zece elevi de 10 s-au calificat la olimpiadele naţionale de engleză şi franceză, competiţii ce se vor desfăşura la începutul lunii aprilie la Constanţa, respectiv Buzău. Toţi 10 sunt pasionaţi de limbile străine şi abia aşteaptă să reprezinte judeţul în etapa pe ţară. Aşadar, vă invităm să-i cunoaşteţi pe elevii care compun loturile judeţene.

 

Lotul olimpic la engleză

Rareş Voicu, clasa a IX-a, “Iorga”, prof. Oana-Olivia Neicu. Rareş participă la etapa judeţeană a olimpiadei de engleză încă din primul an de gimnaziu şi a câştigat premii la fiecare ediţie. A reuşit să se califice pentru prima dată la naţională şi spune că va merge cu mintea deschisă şi cu speranţa că va fi o experienţă ce îi va folosi în viitor. De asemenea, tot din clasa a V-a concurează şi obţine premii la “Public Speaking”, anul acesta câştigând premiul I la etapa judeţeană, ultima fază din acest concurs pentru elevii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. Rareş este “vocea” colegilor săi, el fiind preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Brăila.

Andra Marinescu, clasa a IX-a, “Bălcescu”, prof. Paula-Claudia Gheţu. Plăcerea cu care studiază limba engleză i-a adus prima ei calificare la o competiţie naţională. În anii trecuţi, aceasta a participat la judeţenele de matematică şi informatică (menţiune). Andra citeşte foarte multe cărţi în limba engleză şi ne-a declarat că nu are emoţii pentru această olimpiadă.

Anamaria Ason, clasa a X-a, “Bălcescu”, prof. Monica Claudia Ion. Anamaria a

mai participat şi în gimnaziu, la faza judeţeană, şi a câştigat un premiu III. Din clasa a V-a merge la “Public Speaking” şi va continua pe acest drum pentru că este convinsă că va avea rezultate şi la acest capitol. “Fac engleză de la 3 ani. Încă de când îmi povestea mama despre călătoriile pe care le-a făcut ea în alte ţări voiam şi eu să călătoresc, să merg cu ea, şi cred că de aceea îmi plac limbile străine”, ne-a spus tânăra. În timpul liber, învaţă rusă şi japoneză şi merge la cursuri de teatru.

Livia-Andreea Prodan, clasa a X-a, “Murgoci”, prof. Dana Oprescu. Livia a reuşit să obţină un punctaj aproape perfect şi s-a calificat pentru prima dată la naţionala de engleză. De altfel, din clasa a VII-a, în fiecare an a luat premiul I la etapa judeţeană. De ceva timp urmează cursuri de “Public Speaking” şi participă la competiţii. “Îmi doresc să învăţ să fiu mai încrezătoare şi sper să îi fac mândri pe cei care mă susţin”, ne-a spus tânăra.

Ana-Maria Ţăranu, clasa a XII-a, “Murgoci”, prof. Mariana Crăciun. Ana-Maria are un CV impresionant: opt calificări la olimpiadele naţionale, dintre care două la engleză (menţiune), una la “Tinerii Dezbat” şi cinci la română (două premii I şi un premiu II). De asemenea, ea a participat la trei olimpiade internaţionale de lectură şi a câştigat o menţiune. Peste câteva zile va merge la semifinala naţională a Concursului de “Public Speaking”, fiind recunoscută pentru distincţiile obţinute la dezbateri.

 

Lotul olimpic la franceză

Andreea Lovin, clasa a VII-a, “Al. I. Cuza”, prof. Daniela Petre. Andreea şi-a dorit să se califice la naţională şi visul ei s-a împlinit. “Mereu franceza mi s-a părut o limbă frumoasă şi m-a pasionat. Mi-am dorit să merg! Sunt foarte bucuroasă că m-am calificat la faza naţională şi vreau să continuu”, susţine adolescenta.

Diana Maria Nedelcu, clasa a VIII-a, “Al. I. Cuza”, prof. Daniela Petre. Anul trecut, Diana s-a clasat pe primul loc la faza naţională, iar acum s-a calificat la o nouă ediţie. “Sunt foarte bucuroasă! Sunt pregătită pentru această etapă şi sunt nerăbdătoare să le arăt tuturor ce pot. Pentru mine, franceza nu este doar o pasiune, ci simt că ar fi o bucată din sufletul meu. Lucrez cu multă plăcere”, ne-a mărturisit aceasta.

Silvia Maria Budur, clasa a IX-a, “Murgoci”, prof. Rosana Ivan. Silvia va merge pentru a treia oară la naţionala de franceză. Anul trecut ea s-a clasat pe locul 4 şi a câştigat prima menţiune, iar acum doi ani a luat premiul II. “Pot spune că am emoţii, competiţia este în creştere şi trebuie să ne pregătim şi să ne depăşim limitele”, declară eleva.

Eliza Maria Gagu, clasa a X-a, “Murgoci”, prof. Mihai Lefter. Prima naţională şi pentru Eliza, aceasta fiind foarte încântată de calificarea în lot. “M-am bucurat foarte mult, mai ales că în toţi aceşti ani am muncit şi m-am străduit să ajung la naţională, iar anul acesta s-a întâmplat. Franceza e o pasiune, fac acest lucru din pură plăcere”, spune tânăra.

Andreea Mălina Neacşu, clasa a XII-a, “Murgoci”, prof. Mihai Lefter. Mălina a reprezentat Brăila şi anul trecut la olimpiadă, iar acum vrea să obţină un rezultat mai bun. “Faptul că am reuşit să mă calific este ceva foarte frumos, mai ales că e un an greu şi încărcat. Sper să fie o experienţă la fel de frumoasă ca anul trecut”, declară aceasta. La facultate va merge la Limbi Străine la Bucureşti, specializarea Traducere şi Interpretare.

Felicitări tuturor şi mult succes la faza naţională!
Categorie articol: 

Comentarii