Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zece ani de puscarie pentru o crima comisa cu sadism

Recidivist cu o coada de 418 zile de inchisoare, braileanul Petru Andrei Caldararu, in virsta de 41 de ani, a fost condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare si 4 ani pedeapsa complementara pentru omor, fapta comisa in martie a. c., asupra concubinei sale. Criminalul i-a lasat fara replica pina si pe cei mai versati judiciaristi braileni, dupa ce a recunoscut cu nonsalanta ca si-a ucis iubita, beat fiind, pentru ca nu-i facuse de mincare. Fapta in sine nu e una singulara, la Braila. Cruzimea cu care a fost rapusa, insa, Steluta Martin, i-a pus pe ginduri pe anchetatori.
Drama s-a petrecut in seara zilei de 3 martie 2007, intr-o casa de pe strada Baladei. Atit Petru Caldararu, cit si Steluta Martin erau in stare de ebrietate, victima fiind si suferinda (avea ciroza hepatica). Nu a existat un mobil al crimei, insa conflictul a pornit de la faptul ca femeia nu-i facuse individului de mincare. Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunal, agresorul "i-a aplicat in mod repetat lovituri concubinei (...) pe cap, fata, membre si corp, a udat-o cu apa si i-a obturat caile respiratorii, introducindu-i in gura si esofag o ceapa, coji de mar si portocala, i-a smuls parul din cap, provocindu-i leziuni grave si asfixie mecanica, actiuni ce au condus la moartea victimei". Recidivistul - care a recunoscut ulterior ca daduse pe git un litru de vin, 3-4 beri, un litru de alcool indoit cu apa si tuica - nu s-a multumit s-o loveasca pe Steluta doar cu pumnii si cu picioarele. A luat o scindura din lemn de brad de un metru lungime si a "altoit-o" pe biata femeie, pentru ca nu-i facuse de mincare. Dupa aceea, a turnat un bidon de 5 litri de apa rece pe ea, i-a smuls mai multe smocuri de par din cap, a dezbracat-o la piele si i-a introdus, fara pic de mila, un morcov mare in anus si in vagin. In final, asasinul i-a astupat victimei gura cu o ceapa necuratata de marimea unui ou, coji de mar si de portocala infasurate in smocuri de par, a invelit-o cu o plapuma si s-a culcat.
Pe la miezul noptii, Caldararu s-a trezit din somn, ca avea "arsuri" si i-a cerut Stelutei o cana cu apa, dar Steluta era moarta de mult. Vazind ca nu-i raspunde, el i-a pus mina femeii pe fata, constatind ca e "rece", apoi a iesit in strada si a sesizat politia. In acel moment, tocmai trecea pe strada o patrula auto din cadrul Politiei Municipiului Braila si care a preluat cazul, anuntind dispeceratul. Tot atunci, a fost alertat si procurorul criminalist. Autorul crimei a fost retinut si, ulterior, arestat preventiv, printr-un mandat emis de instanta Tribunalului Braila. La autopsierea cadavrului, s-a constatat ca nu exista parte a corpului care sa nu fi fost afectata de lovituri si ca victima intretinuse un raport sexual recent. Deci, Caldararu facuse sex cu Steluta cu putin timp inainte de a-i lua viata. Tribunalul Braila l-a condamnat pe agresor la 10 ani de inchisoare, sentinta raminind definitiva prin neapelare.
Categorie articol: 

Comentarii