Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zece ani de detenţie pentru femeia care şi-a ucis concubinul cu o lovitură de cuţit

• condamnarea a fost dată de judecătorii Tribunalului Brăila, dar nu este definitivă deocamdată, ci cu apel • din pedeapsa de 10 ani se scad cele 24 de ore de reţinere şi zilele petrecute în arest preventiv, din iulie 2019 şi până în prezent

 

Femeia care şi-a omorât concubinul cu 11 ani mai tânăr decât ea a fost condamnată la 10 ani de închisoare de către judecătorii Tribunalului Brăila. Fapta pentru care Viorica Holban a fost inculpată s-a petrecut astă-vară, în amiaza mare, în localitatea brăileană Şuţeşti. Se pare că ancheta s-a desfăşurat fără probleme, astfel că, la numai 4 luni de la crimă, vinovata şi-a primit pedeapsa.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, pe 10 iulie, în jurul orei 12.00, Viorica Holban (53 de ani) l-a înjunghiat cu cuţitul pe Viorel Melu (42 de ani) cu care trăia de ceva vreme în concubinaj. I-a aplicat o singură lovitură de cuţit în zona toraco-abdominală şi, deşi a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, bărbatul nu a mai putut fi salvat, decedând în unitatea spitalicească. Din primele verificări, între cei doi concubini a izbucnit un conflict spontan, pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Femeia a ajuns la Poliţie, pentru audieri, după care a fost reţinută şi arestată preventiv pentru 30 de zile. Din iulie şi până în prezent a rămas în spatele gratiilor, măsura preventivă fiind menţinută de instanţa de judecată. Zilele trecute, judecătorii au soluţionat dosarul ce are ca obiect “omorul”, astfel că Viorica Holban a fost condamnată la 10 de ani de închisoare, plus interzicerea mai multor drepturi. Totuşi, din cei 10 ani se scad cele 24 de ore petrecute în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă şi zilele petrecute în arest preventiv, din data de 11 iulie 2019 până în ziua condamnării. Judecătorii au mai decis prelevarea de probe biologice de la inculpată, pentru introducerea profilului genetic al acesteia în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

De asemenea, cuţitul cu care Holban şi-a înjunghiat concubinul a fost confiscat, în folosul statului. Este vorba despre un cuţit de bucătărie, de culoare neagră, cu lungimea totală de 32 de cm, din care 19 cm are doar lama, şi pe care este inscripţionat numele unui producător de accesorii profesionale de gătit.

Mai mult, femeia condamnată este bună de plată acum. Instanţa de judecată o obligă să plătească despăgubiri civile, în cuantum de 7.619 lei, după cum urmează: 414 lei Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila pentru serviciile de asistenţă medicală de urgenţă şi transport sanitar acordate victimei, 3.083 lei Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila de asemenea pentru îngrijirile medicale acordate celui înjunghiat, 2.000 lei cheltuieli judiciare către stat, 2.122 lei pentru onorariile avocaţilor din oficiu.

Hotărârea nu este definitivă, ci cu drept de apel.

 
Categorie articol: 

Comentarii