Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zboruri interzise către Israel

Decizia survine după ce companiile aeriene americane US Airways, Delta Airlines şi United Airlines anunţaseră deja că îşi suspendă zborurile către Tel Aviv, din raţiuni de securitate, ca urmare a confruntărilor dintre armata israeliană şi mişcarea Hamas, aceasta din urmă lansând rachete asupra teritoriului israelian.
Delta Airlines a precizat de asemenea că unul dintre avioanele sale Boeing 747, care a decolat de pe aeroportul new-yorkez JFK către Tel Aviv, cu 290 de pasageri la bord, a fost deviat înspre aeroportul Charles de Gaulle din Paris.
Şi compania franceză Air France a anunţat suspendarea zborurilor către Israel pe termen nedefinit. De altfel, Agenţia europeană pentru siguranţa aeriană recomandă companiilor europene să evite cursele aeriene spre Israel până la stabilizarea situaţiei, din cauza riscului unor atacuri cu rachetă. Tarom a anulat, la rândul său, o cursă spre Tel Aviv.
Ministrul israelian al Transporturilor a afirmat marţi că nu există "niciun motiv" pentru suspendarea zborurilor spre Israel, potrivit unor declaraţii redate de purtătorul de cuvânt al Autorităţii Aeronautice Civile Israeliene.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii