Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zawahiri îl califică pe Obama drept "criminal" într-o nouă înregistrare video

"Obama lasă coloniile să se întindă în Cisiordania şi în jurul Ierusalimul şi nu dă dovadă decât de puţine regrete", afirmă Ayman al-Zawahiri într-o înregistrare difuzată parţial de al-Jazira.
"Obama exercită presiuni asupra liderilor slabi pentru a face mai multe concesii", a adăugat el, referindu-se la liderii arabi presaţi de Washington să îşi normalizeze relaţiile cu Israelul.
"Avem nevoie de mai multe crime la Kabul, Bagdad, Mogadiscio şi Gaza pentru a ne asigura că este un criminal?", se întreabă fostul medic egiptean, devenit locotenentul lui Osama ben Laden.
Centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste Intelcenter a anunţat difuzarea unei noi înregistrări, în care Zawahiri îi aduce un omagiu postum fostului şef al talibanilor pakistanezi, ucis în august, într-un bombardament american.
Înregistrarea, care durează 28 de minute, este intitulată "omagiu modelului pentru tineret, emirul martir Baitullah Mehsud".
Baitullah Mehsud a fost cel mai căutat lider extremist din Pakistan. Statele Unite au oferit o recompensă de cinci milioane de dolari pentru prinderea sau uciderea sa.
Washingtonul crede că al-Qaida şi-a refăcut o parte din forţe în regiunile din nord-vestul Pakistanului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii