Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Zamfira" - un roman poliţist cu accente erotice

Romanul "Zamfira", publicat la editura Edmunt, a fost lansat ieri la Biblioteca Judeţeană. Moderatorul evenimentului, Claudiu Brăileanu, şeful departamentului de relaţii publice, a apreciat cartea ca fiind o reuşită poveste de dragoste poliţistă şi a amintit că autoarea, Angela Burtea, a debutat în 2008 tot la bibliotecă cu romanul "Frânturi de suflet".

"Este un roman de excepţie pentru că este scris de un om pus în serviciul viitorului, e scris în numele unei religii numită iubire. Cartea are două axe de desfăşurare, a iubirii şi a lumescului. Povestea de dragoste a unei bibliotecare dintr-un sat trimite la lirica lui Coşbuc, la lirica tradiţională, personajul fiind salvat în final de alegerea instinctuală pe care a făcut-o", a explicat scriitorul Constantin Gherghinoiu. "Zamfira" are sonorităţi de romanţă cu acorduri de sarabandă nupţială a considerat şi publicistul Dumitru Anghel. "În acest roman avem o proză de dragoste rănită, în care autoarea se joacă abil cu sentimentele şi îşi cenzurează impulsurile agresive. Întâlnim şi descrieri erotice mai decente decât cele din «Răscoala» lui Rebreanu. Este o literatură erotică cuminte, organizată într-un crescendo al acţiunii, pentru a oferi surprize în ultimele 25 de pagini", mai precizează Dumitru Anghel.

Pentru Angela Burtea cartea este o victorie, o carte ce arată calea spre fericire: să ceri ce vrei dar să nu emiţi pretenţii, să accepţi ce se întâmplă şi să oferi iubire chiar dacă lucrurile nu ies aşa cum ţi-ai dorit. În finalul intervenţiei sale, Angela Burtea a spus că volumul este un omagiu adus tatălui său, fiind dedicat totodată prietenei sale de o viaţă, învăţătoarea Tudoriţa Plamenov.
Categorie articol: 

Comentarii