Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Yazaki cere ajutor de stat pentru a crea noi locuri de muncă în fabrica din Zona Liberă Brăila

Reprezentanţii companiei japoneze Yazaki solicită ajutor de stat pentru a crea încă 800 de locuri de muncă în fabrica din oraşul nostru, unde în prezent lucrează circa 1.300 de angajaţi, informează zf.ro. Compania cere un ajutor de stat în valoare de 15 milioane de lei pentru o investiţie care ar urma să creeze alte 830 de locuri în fabrica de cablaje auto situată în Zona Liberă Brăila, chiar la intrare în oraş dispre Viziru.
"Am solicitat un ajutor de stat pentru fabrica din Brăila, unde investiţiile sunt în derulare şi în acest moment. Producţia a început acolo din octombrie 2015 , iar la finalul lunii iunie aveam 1.344 de angajaţi şi planuri de a creşte în continuare până la finalul anului", au declarat celor de la zf.ro reprezentanţii companiei.
Angajaţii fabricii din Zona Liberă realizează cablaje pentru industria auto în sistem KSK (cablaj specific clientului - n.r.), produse cu care vor fi echipate maşinile mărcii BMW.
Reamintim că investiţia de la Brăila a fost demarată în decembrie 2014 în zona Perimetrului II al AZL Brăila, locaţia fiind aproape de Dunăre, cu acces la calea ferată, precum şi la Drumul European 584. Pentru realizarea clădirii în care este amenajată fabrica, japonezii au un parteneriat cu dezvoltatorul imobiliar belgian - Warehouses DePauw (WDP).

 
Categorie articol: 

Comentarii