Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Weekend prelungit de 1 Decembrie!

• pentru că vineri nu se lucrează, salariaţii se vor bucura de trei zile libere

 

O nouă minivacanţă pentru români! De Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României, elevii şi salariaţii vor avea parte de zile libere şi vor sta acasă pe 30 noiembrie (vineri), 1 decembrie (sâmbătă) şi 2 decembrie (duminică).

Astfel, în această perioadă, angajaţii, fie ei lucrători la stat sau în mediul privat, vor beneficia de un weekend prelungit.

Potrivit Codului muncii, munca prestată în zilele de sărbătoare legală se compensează în condiţiile art. 142. Astfel că, salariaţilor care lucrează în zilele de sărbătoare legală li se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.

În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii vor beneficia, pentru muncă prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Anul trecut, deoarece cele două zile libere au picat în zile de joi şi vineri, românii au avut parte de o minivacanţă mai mare, respectiv de patru zile libere.

Până la finalul acestui an angajaţii de la stat şi din privat mai au doar două zile libere legale, în prima şi a doua zi de Crăciun, adică pe 25 decembrie (marţi) şi 26 decembrie (miercuri).

 
Categorie articol: 

Comentarii