Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Weekend cu scârţâit de roţi pe Aerodromul Ianca

• este vorba despre a doua cursă din Campionatul Naţional de Drag al României în 2019, care va avea loc pe Pista Aerodromului Ianca din judeţul Brăila în intervalul 8-9 iunie • organizatorii avertizează că această cursă poate fi amânată în caz de ploaie, temperaturi scăzute, vânt puternic • preşedintele CJ Brăila Francisk Chiriac, i-a invitat pe toţi amatorii de viteză să “îşi omoare cauciucurile” pe Aerodromul Ianca, şi nu pe drumurile judeţului

 

Se anunţă weekend agitat pe Pista Aerodromului Ianca, unde este programată a doua cursă din Campionatul  Naţional de Drag al României în 2019. Cu alte cuvinte, pasionaţii de viteză şi de maşini pot lua parte la acest eveniment în perioada 8 - 9 iunie (sâmbătă şi duminică). Atenţie însă, aşa cum se precizează şi pe pagina oficială de Facebook a Drag Racing Events, cursa poate fi amânată până în primul weekend cu vreme bună în caz de ploaie, temperaturi scăzute sau vânt puternic. Contactat telefonic, vieneri, de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a afirmat că nu are informaţii din partea organizatorului deocamdată în legătură cu vreo amânare, astfel că “Accelerarea pe distanţa de 402 metri” va avea loc, conform programului.

“Da, cursele de drag racing se vor ţine pe 8 - 9 iunie. Este un eveniment care a devenit tradiţie la Brăila. Ne bucurăm că cei interesaţi pot asista. Aşteptăm brăilenii, de ce nu, şi gălăţenii la acest eveniment. Este destul de important, chiar şi pe parte de educaţie. Iubitorii vitezei sunt invitaţi la Aerodromul Ianca să îşi «omoare» cauciuciurile acolo şi nu pe drumurile europene, naţionale sau cele ale judeţului Brăila. Evităm astfel o serie de evenimente neplăcute pe drumuri şi ne bucurăm pentru asta. Pe Aerodromul Ianca totul este în siguranţă”, a declarat Chiriac.

Potrivit paginii de Facebook a Drag Racing Events, taxa de intrare la eveniment este 20 lei/zi sau 30 lei /2 zile. De asemenea, taxa de participare pentru concurenţi este de 250 lei la categoria Semi Pro şi 300 lei la categoria Pro.

Programul anunţat pentru 8 iunie este de la ora 10:00 la 19:00, zi în care vor avea loc calificările, în sensul că piloţii încearcă să scoată timpi cât mai buni, să poată intra duminică în finale, după cum anunţă organizatorii. Cei mai buni 8 timpi din fiecare grupă, merg în finală. De asemenea, pe 9 iunie programul este următorul: de la 10:00 la 13:00 vor avea loc calificările, la 14:00 finalele şi la ora 17:00 - premierea.

Cei interesaţi să participe la curse trebuie să ştie că pentru acest lucru au nevoie de o licenţă de drag racing, pe care Federaţia Română de Automobilism Sportiv o oferă gratuit în 2019, potrivit organizatorilor. Pe pagina de Facebook a acestora a fost postat un regulament de participare ce poate fi consultat la următorul link: http://dragracing.ro/wp-content/uploads/2019/02/REGULAMENT-DRAG-RACING-E...

De altfel, mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe pagina de Facebook a evenimentului organizat de Drag Racing Events: https://www.facebook.com/events/316630972348429/

Reamintim că, proiectul privind cursele de pe Aerodromul Ianca a fost aprobat de consilierii judeţeni în luna martie. Este vorba despre o colaborare cu Asociaţia Club Sportiv “Drag Racing Events”, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, pentru organizarea Campionatului Drag Racing Events 2019 - “Accelerare pe distanţa de 402 metri”. Potrivit proiectului de hotărâre, cursele se vor desfăşura şi în septembrie 2019 (tot 2 zile). În raportul proiectului respectiv se precizează că se va încheia câte un contract pentru fiecare eveniment sportiv, iar contravaloarea pentru folosirea spaţiilor necesare de pe Aerodromul Ianca a fost fixată la 6.500 lei/eveniment. De asemenea, asociaţia “Drag Racing” s-a obligat că va încheia o asigurare completă a fiecărui eveniment sportiv, pentru eventuale accidente, la o societate de asigurări autorizată.
Categorie articol: 

Comentarii