Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"WebSiteStory", experiment dedicat problemelor adolescenţilor

"WebSiteStory" este numele primului lungmetraj regizat de Chişu. Intitulată iniţial "Pac! Eşti mort!", producţia, dispunând de un buget de 120.000 de euro, a fost realizată în Bucureşti pe durata a 12 zile. Ca story-line, filmul, pastişând în linii mari atmosfera sexist-distopică prezentă în majoritatea producţiilor lui David Lynch, surprinde povestea a două adolescente, Mira şi Laura, care petrec o noapte de pomină într-un club de noapte, noapte care se va sfârşi dezastruos. Iată un extras din synopsys-ul publicat pe Feeder.ro: "Laura se îmbată şi fumează primul joint din viaţa ei. Dimineaţă nu-şi mai aduce aminte de nimic şi află că prietena ei a murit. Şocată, vrea să afle adevărul şi descoperă pe «YouTube» toate postările Mirei. Dorinţa de răzbunare va pune stăpânire pe Laura şi, astfel, va începe aventura ei. Povestea adolescentei se întoarce, în final, pe net, acolo unde a şi început".

Ca activism "corect politic", "WebSiteStory" este un experiment dedicat problemelor adolescenţilor, fiind orientat pe ideea că un film pentru tineri poate fi percutant şi convingător abia în momentul în care tinerilor li se oferă libertatea de a se exprima. "Am adunat câţiva oameni încântaţi de această provocare şi le-am dat libertatea să-şi creeze personajele, să şi le definească", a declarat Dan Chişu în presa centrală.
"WebSiteStory" are următoare distribuţie: Crina Semciuc, Diana Gurscă, Alexandru Oreste Scarlat Teodorescu, Şerban Ionescu, Florin Piersic Jr. şi Dragoş Bucur.

Filmul va putea fi urmărit pe marile ecrane începând cu 14 mai.

Dan Chişu s-a născut la Brăila, în 1955, fiind absolvent al Liceului "Nicolae Bălcescu". Cunoscut în primul rând ca prezentator TV, Chişu a mai cochetat cu cinematografia, ca actor, având roluri în lung-metrajele "Senatorul melcilor", "Asphalt Tango", "Faimosul paparazzo", "Datorie" şi în serialul "La Urgenţă".




Categorie articol: 

Comentarii