Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AS "Vulturii" Mircea Voda a cistigat prima editie a memorialului "Paul Balta"

Sala de sport a Colegiului National "Nicolae Balcesu" a fost gazda primei editii a memorialului "Paul Balta", la baschet, competitie organizata de catre Directia pentru Sport a Judetului in colaborare cu Asociatia Sportiva "Vulturii" Mircea Vova.
La acest turneu au participat patru echipe si dintre toate cea mai buna a fost "Vulturii" Mircea Voda, formatie pregatita de invatatorul Constantin Chisau, care a cistigat la scor toate partidele disputate.
Pe locul al doilea s-a clasat echipa liceului "Nicolae Iorga", iar pe trei-patru, la egalitate formatiile Colegiilor Nationale "Gheorghe Munteanu Murgoci" si "Nicolae Balcescu".
La festivitatea de premiere au participat profesorii care au avut initiativa de a organiza acest turneu, Catalin Radu, Doru Devald, Florentin Cimpoaie, Traian Pintiliescu, directoarea DSJ, Elisabeta Aron, precum si sotia si baiatul regretatului Paul Balta, Carmen Balta si respectiv Cristi Balta, fostul jucator al Daciei Unirea, in prezent component al Petrolului Ianca.
Directia pentru Sport le-a oferit participantilor diplome de participare iar cistigatoarei turneului o cupa, dar si sase premii speciale.
Cu acest prilej Traian Pintiliescu, directorul CN "Nicolae Balcesu" a tinut un scurt discurs in memoria celui disparut la doar 51 de ani: "Cu Paul Balta am fost coleg de liceu si amici foarte apropiati, de aceea impreuna cu alti citiva profesori am cautat sa-l comemoram printr-un turneu de baschet, care, pe viitor, va deveni traditional. Balta a fost un baschetbalist bun, un coordonator de joc foarte talentat desi nu avea o statura prea impozanta, iar dupa ce a renuntat la activitatea sportiva a arbitrat nenumarate turnee pe care le-am organizat la Braila. Incepind cu editia urmatoare vom invita si citeva echipe din judetele limitrofe".

Rezultatele tehnice:
"Vulturii" Mircea Voda - CN "Nicolae Balcescu" 68-46
Lic. "Nicolae Iorga" - CN "M. Munteanu Murgoci" 60-46
"Vulturii" Mircea Voda - CN "M. Munteanu Murgoci" 63-34
CN "Nicolae Balcescu" - Lic. "Nicolae Iorga" 83-61
"Vulturii" Mircea Voda - Lic. "Nicolae Iorga" 51-35
CN "Nicolae Balcescu" - CN "M. Munteanu Murgoci" 20-20
Categorie articol: 

Comentarii