Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vreme rea la Brăila în acest sfârşit de săptămână

Sfârşitul săptămânii ar putea să aducă în Brăila ploi abundente, descărcări electrice şi chiar căderi de grindină. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionare de cod galben pentru 27 de judeţe din jumătatea de est a ţării, printre care se numără şi Brăila. Astfel, pe tot parcursul zilei de vineri şi în primele ore ale zilei de sâmbătă, mai exact până pe data de 11 iunie, ora 6.00, sunt aşteptate, în zona menţionată, ploi cu caracter torenţial, intensificări ale vântului şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 30 litri pe metrul pătrat, izolat putându-se ajunge la 60-70 l/mp.
Previziunile meteorologilor trebuie luate în serios, cu atât mai mult cu cât ciclonul atmosferic aşteptat în regiunea noastră a afectat, miercuri, mai multe oraşe din zona de vest a ţării. Municipiul Oradea se numără printre localităţile unde ploile torenţiale au suprasolicitat sistemul de canalizare, provocând inundaţii de scurtă durată. La Orăştie, vijelia a smuls acoperişul unui bloc.
Ieri după-amiază, "ciclonul" intrase deja în aria desemnată cu cod galben de către meteorologi. O furtună puternică s-a înregistrat la Bucureşti, în jurul orei 14.30.
La Brăila, ploile abundente erau aşteptate joi seară şi pe tot parcursul zilei de vineri. Temperaturile ar putea înregistra o scădere cu câteva grade Celsius faţă de zilele precedente.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii