Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Vrem salarii decente!"

Circa 100 de salariaţi ai "Laminorul" au răspuns chemării la luptă sindicală a liderului Constantin Iarca şi au venit la pichetarea de ieri, pe un soare torid, înarmaţi cu fluiere, talăngi şi pancarde inscripţionate cu lozinci împotriva administraţiei companiei precum şi a compartimentului de Resurse Umane al societăţii. Pichetarea s-a derulat cu începere de la ora 14.00, chiar sub geamurile celor două pavilioane administrative ale societăţii, sub atenta supraveghere a forţelor de ordine, adică Poliţia şi Jandarmeria. "Suntem nemulţumiţi profund de faptul că negocierile anuale privind creşterile salariale au eşuat lamentabil, deşi oamenii au muncit şi aşteaptă o justă compensare a efortului de peste an. În plus, nemulţumirile se leagă şi de faptul că patronatul şi administraţia refuză să respecte prevederile Contractului Colectiv de Muncă pe Unitate precum şi ale Acordului Social, iar această obtuzitate afectează înreg colectivul de muncitori", ne-a declarat Iarca. El a punctat totuşi că speră într-o conciliere rapidă a conflictului, în sensul ca administraţia să revină asupra ofertei privind creştere salarială, astfel încât să nu mai fie nevoie şi de o a doua zi de proteste în faţa sediului companiei, dat fiind faptul că şi astăzi este programată o acţiune similară a salariaţilor de la "Laminorul".
În urma creşterii salariale convenite anul trecut între sindicat şi administraţie, nivelul salariului mediu brut pe unitate a crescut în jurul valorii de 1.700 - 1.800 lei.
De precizat este că în paralel cu pichetarea de la Brăila au derulat acţiuni similare şi colegii de la "Ductil Steel" Buzău, precum şi cei de la oţelăria de la Reşiţa, companii membre ale grupului rus "Mechel" din care şi "Laminorul" Brăila face parte. "Este, dacă vreţi, o solidarizare a noastră a sindicatelor din grupul «Mechel», astfel încât să nu ni se întâmple şi nouă povestea tristă de la Târgovişte, unde salariaţii companiei preluate de acest grup n-au mai văzut creşteri salariale", a mai spus Iarca.
Societatea "Laminorul" face parte din grupul "Mechel", una dintre cele mai mari companii din Rusia, cu afaceri în domenii precum minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrică. Divizia Metalurgică Est-Europeană reuneşte alături de uzina brăileană încă 5 întreprinderi: "Mechel Târgovişte", "Mechel Reparaţii", "Mechel Câmpia Turzii", "Ductil Steel Buzău" şi "Ductil Steel Oţelu Roşu".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii