Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Vrem să călătorim şi noi în condiţii decente. Tramvaiele miros a urină"

* Cornelia Bucurenciu, pensionar brăilean, ne-a contactat, ieri, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de modul în care arată tramvaiele din Brăila * "La unele, nu te mai vezi prin geamuri de mizerie", ne-a spus brăileanca * în replică, directorul Braicar SA, Mihai Rusinoiu, ne-a declarat că, de ieri, există un program de igienizare a tuturor tramvaielor din oraş

 

 

 

 

Transportul public de călători din Brăila, coşmarul brăilenilor de vârsta a treia.

Ieri, am fost contactaţi la redacţie de brăileanca Cornelia Bucurenciu, pensionar în vârstă de 67 de ani, care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de starea deplorabilă în care sunt majoritatea tramvaielor din Brăila, şi asta nu pentru că ar fi fost achiziţionate "la mâna a doua" din Germania şi Austria, ci pentru că put îngrozitor şi sunt murdare. Foarte murdare. Practic, "nu te mai vezi prin geamuri de mizerie".

"Este jenant că nu se iau măsuri ca să călătorim în condiţii decente. Tramvaiele miros a urină, a WC public, şi vă spun asta după ce am călătorit, ultima oară, întru-un tramvai pe traseul Viziru-B-dul Dorobanţilor. De fapt, aceeaşi mizerie o găseşti în toate tramvaiele. Dacă atingi barele, ţi se lipesc mâinile de atâta jeg. Suntem, în Brăila, oameni care nu dispunem de mijloace de transport personale. Suntem obligaţi să folosim tramvaiele şi autobuzele. Culmea, la unele nu te mai vezi prin geamuri de mizerie. Nu jignesc pe nimeni, nu am nicio coloratură politică. Tot ce vreau este să putem călători şi noi în condiţii decente. După experienţa pe care am avut-o duminică, pe când mă întorceam de la o rudă, mi-am zis că n-o să mai urc într-un tramvai. Am sunat la Braicar, apoi şi la serviciul de transport al primăriei, după care m-am hotărât să sun şi la dumneavoastră, pentru că mi se pare o situaţie strigătoare la cer", ne-a spus Cornelia Bucurenciu.

În replică, directorul SC Braicar Sa, Mihai Rusinoiu, ne-a declarat că, ieri, a dat dispoziţie să se întocmească, de urgenţă, un program de igienizare a tuturor mijloacelor de transport în comun din Brăila, în special a tramvaielor. Aşa stând lucrurile - promite acesta - în câteva zile, maxim o săptămână, fiecare tramvai din Brăila va fi igienizat şi spălat. Chiar ieri, 28 iulie, fuseseră spălate 15 autobuze, iar cu o zi înainte alte 20. Directorul Braicar SA ne-a mai spus că, în ceea ce priveşte tramvaiele, există o problemă majoră, aceea că podeaua acestora este din lemn, astfel că nu poţi arunca pur şi simplu apă într-un tramvai şi să spui că este spălat. Nu în ultimul rând, mirosul pestilenţial care persistă în mijloacele de transport în comun se datorează concitadinilor certaţi cu bunul simţ şi cu săpunul, nu societăţii de transport public de călători.

"Suplinim lipsa de civilizaţie a unor concitadini care murdăresc mijloacele de transport în comun. Se face dezinfecţie la fiecare capăt de linie, asta pot să v-o confirm, în fiecare zi - măsurile fiind luate încă de la debutul pandemiei de noul Coronavirus - pentru protejarea călătorilor, dar şi pentru protecţia angajaţilor SC Braicar SA", a spus Mihai Rusinoiu.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii