Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Votul tău contează!

Patru zile. Atât au mai rămas până în ziua votului. O zi despre care am mai spus, de data aceasta are o importanţă crucială. Şi asta pentru că, din 2007 încoace, este pentru prima dată când o mână de oameni, nişte inşi vremelnic ajunşi în nişte funcţii cheie, încearcă să ne rupă de acest proiect european. Un proiect extrem de important pentru România, pe care ni l-am dorit şi ni l-am asumat, un proiect pentru care întreaga ţară a depus un efort considerabil. Integrarea în Uniunea Europeană este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat României postdecembriste. Uitaţi-vă în jur, la localităţile care au accesat fonduri europene şi o să înţelegeţi. Uitaţi-vă în Brăila, cele mai importante realizări au avut ca sursă de finanţare tot fondurile europene. Uitaţi-vă la companiile care au beneficiat de sprijin european, la şcolile, spitalele, bibliotecile care s-au modernizat cu astfel de bani. Sunt nişte făţarnici cei care vă-ntreabă: “Ce a făcut Europa pentru tine?”. Pentru că Europa a făcut pentru tine fix cât a fost lăsată să facă. Pentru unii mai mult, pentru alţii mai puţin.

Sigur, poate nu ţi se pare suficient, nu trăieşti atât de bine pe cât ţi-ai dori, strada ta, oraşul tău nu arată atât de bine precum ar trebui, serviciile de care beneficiezi nu sunt la standardele aşteptate. Dar nu uita! Între banii europeni şi tine există această mână de oameni, politicieni pe care tu i-ai ales, şi care, de cele mai multe ori, când iau o decizie nu se gândesc la tine, ci la propriul interes. De aia ne rămân necheltuite miliarde de euro din fiecare exerciţiu financiar. Pentru că oamenii aceştia, care încearcă acum să te convingă cât de vitregă este pentru tine Europa, preferă să  piardă acele miliarde, decât să le utilizeze fără ca lor să le iasă ceva. Nu-ţi place cum arată astăzi România? Stai strâmb şi judecă drept: Cine-i vinovat? Europa sau corupţia din ţara ta...  Europa n-are niciun interes ca tu să fii şomer, sărac, umil. Ce beneficii ar avea de pe urma unui astfel de cetăţean? Unii dintre politicienii noştri însă, da. Ce altă ţară din Uniunea Europeană mai are politicieni atât de bogaţi, care să păstorească un popor atât de sărac?! Niciuna care trăieşte în democraţie sau aspiră la ea.

Cam aşa stau lucrurile. Iar dacă vrei să se schimbe ceva, duminică ieşi la vot.

Fiecare vot contează, inclusiv al tău! Nu te lăsa manipulat de mâna asta de oameni care minimalizează cu atâta înverşunare importanţa acestor alegeri, ca o ultimă zbatere prin care îşi mai poate apăra şi păstra privilegiile! Toţi ăştia care acum te îndeamnă la boicot ştiu exact cine şi ce a făcut pentru ei, iar duminică, cu siguranţă vor fi în secţia de votare. Ca şi asistaţii care au o datorie la domn' primar, ca şi angajaţii aduşi cu turma că aşa a zis şefu', ca şi băbuţele care-au pupat pancartele pe la mitinguri. Şi nu-s puţini, crede-mă! Doar să-i acuzi, să le arunci reproşuri, să faci mişto sau să dai cu ei de pereţi pe Facebook, nu e suficient. De data asta chiar trebuie să ieşi din casă.
Categorie articol: 

Comentarii