Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Votul si Vedeta. Strict romanesc

La ce-a putut sa aduca votul asta uninominal nimeni nu s-a gindit. Cui i-ar fi trecut prin cap ca Parlamentul se va umple de Vedete? Rapsozi de muzica populara, manelisti, sportivi, actori, cascadori, Floriiiiiiiiin Calineeeeescu, telenovelisti, realizatori de televiziune. Sa-i vedeti ce ravagii vor face prin comisiile juridice sau cele pe probleme de industrie, finante, afaceri europene. Asta daca vor face pe nebunii. Daca nu, vor sta cuminti si vor respecta intocmai indicatiile papusarilor din fruntea partidelor care i-au ademenit. PNL-ul, cel putin, pare hotarit sa transforme totul intr-o mare cintare: Dida Dragan va evolua in sectorul 2, Nicolae Furdui Iancu in Alba, Mihai Pocorschi in Tulcea. Daca ne gindim si la ministrul poet de economie si finante, Vosganian pe numele lui, e clar ca PNL-ul doreste sa fie cel mai in voga in acest carnaval national ce va urma. Nu ca toti artistii acestia ar fi mai putin capabili decit agramatii care au facut timp de patru ani gloria Parlamentului, dar parca prea sarim brusc din brazdele stramosesti ale demagogiei direct pe scena destinului european, unde credem ca se va face politica in ritm de dans si pe texte cu rima. Tipic pentru politica noastra fara lenjerie intima si cu fesele la vedere. Nu are rost sa aduc in discutie si celelalte partide, veti identifica si la ele vedetisme de toata mina. Doar personajele de desene animate mai lipsesc. Dar sa nu spunem hop pina nu trecem pirleazul. Eu nu m-as mira sa-l vad pe Mickey Mouse propus pentru Senat din partea PC-ului, asta daca obtine cetatenia romana pina-n alegeri. Sau Pantera Roz din partea PSD-ului. Oricum, e mai inalta decit Adi Minune. Sau, de pilda, Tom si Jerry, livrati la pachet de PDL. Romania Mare ar putea miza pe Zorro, asta ca sa depasim putin animatia si sa largim decorurile. Iar UDMR-ul ii poate propune pe Stan si Bran, chiar daca ridicind mina amindoi odata nu se va pune decit un vot.
Si in cazul asta, Braila - pentru a cita oara? - sta prost. Braila n-are vedete. Singurele pe care le-a avut se impart in doua mari grupe: unii sint oale si ulcele, altii au fugit jurind pe cer si pe pamint sa nu se mai intoarca niciodata. Pe de alta parte, parca-i mai bine asa, afacerea suna mai curat. Astia sint, pe astia-i votam. Au si ceva experienta de acum. Macar sa fim "executati" scurt, profesionist, fara chinuri. Ba, in plus, sint si foarte discreti de cum ajung in Parlament. Nu mai auzi de ei. Sint educati, nu vorbesc niciodata neintrebati si, cum nimeni nu-i intreaba nimic, Braila iese curata si cu buzunarele goale din toate mandatele. Cam asta-i! Viitorul suna linistit, nu vor fi incidente. Nu va mai agitati.
Si totusi, avem niste vedete la Braila. Mari de tot. Numai ca - ghinion! Nu le permite jigodia de lege sa candideze. Sint plini de dosare penale, facultati penitenciare, droguri, limuzine, cirduri de prostituate, pistoale, sabii si treninguri. Ce sa mai zici? Poate vom avea noroc si se va da o lege ca lumea, sa candidam si noi cu ce avem mai bun, performant. Dar pina atunci ne mai antrenam pe-aici, pe linga casa.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii