Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vosganian, intrigat de poziţia lui Ponta în povestea cu economatele

"Nu aş fi revenit la dezbaterea privind economatele, după comentariul pe care l-am prezentat acum câteva zile şi în care socoteam această preconizată măsură privind economatele un episod din seria «arieratelor» de gândire ale actualilor guvernanţi. Mă simt, însă, obligat să o fac, pentru că nu vreau să se creadă că există cea mai mică posibilitate ca USL, în ansamblul său, să ceară aderarea la Internaţionala Socialistă", scrie liberalul.
Vosganian îl critică apoi pe Victor Ponta pentru că şi-a manifestat susţinerea pentru programul de înfiinţare al economatelor. "Atunci când, zilele trecute, domnul Victor Ponta a comentat coşul de solidaritate şi înfiinţarea economatelor ca o «idee excelentă» care reaminteşte de vechea calitate de membru al Internaţionalei Socialiste a primului ministru, am crezut că e o remarcă din seria celor cu care ne-a obişnuit preşedintele PSD la adresa preşedintelui României şi a Guvernului său. Astăzi, însă, primim pe fluxul agenţiilor o altă informaţie, care arată că, de fapt, declaraţia preşedintelui PSD nu e rodul ironiei la adresa Guvernului PD, ci al admiraţiei", mai notează fostul ministru al Finanţelor.
"E posibil ca PSD să fi considerat încă din 2009 economatele ca o modalitate de combatere a crizei. Sincer, nu doresc să intru în polemică în legătură cu aceste compatibilităţi între PSD, partid membru al Internaţionalei Socialiste, şi PD, partid puternic frământat de nostalgiile deceniului şi jumătate cât timp a fost membru al aceleiaşi Internaţionale. Singurul lucru pe care nu îl înţeleg este de ce amestecă Victor Ponta USL, implicit PNL, în povestea asta cu economatele", mai spune liberalul, subliniind că "USL a fost înfiinţată ca să-i salveze pe români de sărăcie şi nu ca să întreţină sărăcia şi să momească pe cei săraci cu pomeni".
Categorie articol: 

Comentarii