Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Voluntarii Arhiepiscopiei distribuie zilnic alimente şi materiale de igienă

• acţiunile sunt demarate în parteneriat cu autorităţile din judeţele Brăila şi Galaţi • sunt vizate persoanele izolate la domiciliu, cele în carantină, bătrânii şi nevoiaşii

 

În contextul extinderii pandemiei de coronavirus, Arhiepiscopia Dunării de Jos le oferă zilnic alimente persoanelor izolate la domiciliu. Campania social-filantropică a fost demarată la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi este implementată în parteneriat cu autorităţile locale din judeţele Brăila şi Galaţi. În afară de persoanele aflate în carantină şi de cele izolate la domiciliu, sunt, de asemenea, ajutaţi bătrânii şi nevoiaşii. Asta în condiţiile în care multe dintre persoanele ajutate nu au posibilităţi materiale şi nu au nici rude.

Potrivit comunicatului trimis de părintele Rareş Bucur, din cadrul Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, Centrul Eparhial, prin protopopiatele şi parohiile din judeţele Brăila şi Galaţi, achiziţionează produse alimentare neperisabile, de strictă necesitate, precum şi materiale igienico-sanitare, pentru a le distribui, mai apoi, persoanelor izolate la domiciliu. Recent, parohia „Sfinţii Trei Ierarhi”, din oraşul vecin, a distribuit 40 de pachete cu alimente neperisabile, însă exemplul ei este urmat şi de alte parohii.

Produsele sunt preluate de către echipe de voluntari ai Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi duse la domiciliile persoanelor aflate în izolare, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii temutului virus COVID-19. Astfel de acţiuni privesc, cu precădere, persoanele aflate în izolare la domiciliu şi pe cele în carantină instituţionalizată din oraşele Brăila, Galaţi şi Tecuci, precizează sursa citată.  

 
Categorie articol: 

Comentarii