Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Voleibalistele de la “Alexandru Ioan Cuza” au câştigat etapa judeţeană a Olimpiadei Gimnaziilor

• astfel, vor reprezenta judeţul Brăila la etapa regională care va avea loc, la Buzău, în perioada 21-24 aprilie • la etapa judeţeană au participat opt echipe 

 

La ediţia din acest an a etapei judeţene din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor la volei fate au participat opt echipe, iar câştigătoare a fost formaţia de la “Alexandru Ioan Cuza” pregătită de profesoara Adriana Albuşoiu.

Repartizată în grupa B, echipa de la “Alexandru Ioan Cuza” a câştigat toate cele trei meciuri cu 2-0, în partidele cu “Ion Bancilă”, “Mihai Viteazul” şi “Sfântu Andrei”.

La turneul final s-au calificat primele două echipe din fiecare grupă, astfel că în prima semifinală formaţia de la “Ion Luca Caragiale” a câştigat cu 2-0 partida cu cea de la “Ion Băncilă”, iar echipa de la “Alexandru Ioan Cuza” s-a impus cu acelaşi scor în faţa celor de la “Mihu Dragomir”.

Partida pentru locurile 3-4 a adus faţă în faţă echipa de la “Mihu Dragomir”, pregătită de profesoara Mihaela Iliescu, şi pe cea de la “Ion Băncilă”, pregătită de profesorul Alexandru Naghi. După un meci echilibrat, cu multe faze spectaculoase, prima formaţie s-a impus cu 2-1, pe seturi 18- 25, 25-13, 15-5.

Pentru titlul de campioană judeţeană s-au “duelat” echipele de la “Ion Luca Caragiale”, pregătită de profesorul Victor Şerban, şi “Alexandru Ioan Cuza”, formaţie pregătită de profesoara Adiana Albuşoiu. Şi în finala mare au fost nevoie de trei seturi pentru desemnarea câştigătoarei, formaţia de la “Alexandru Ioan Cuza” impunându-se cu 2-1, pe seturi, 23-25, 25-13, 15-8.

Echipa şcolii gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza” va reprezenta judeţul Brăila la etapa regională ce se va desfăşura, la Buzău, în perioada 21-24 aprilie, 2018.

Primele trei clasate au primit medalii şi cupe din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Brăila, festivitatea de premiere fiind oficiată de Marian Babeş, inspector de educaţie fizică în cadrul IŞJ Brăila.

Lotul echipei şcolii “Alexandru Ioan Cuza”: Denisa Antofe, Izabela Arcăleanu, Diana Broască, Laura Ciucă, Andra Mândroiu, Roxana Munteanu, Livia Popa, Andreea Simion, Cristina Slătineanu, Alexandra Stanciu.

Şcoala gimnazială “Al.I. Cuza” a câştigat şi competiţia de baschet băieţi în luna decembrie 2017 şi va participa la etapa regională la Focşani în perioada 4-6 mai 2018.

“Ne-am calificat cu două echipe la turneele de zonă ale unor competiţii aflate în calendarul Olimpiadei Gimnaziilor iar meritul este al copiilor care şi-au dorit cu ardoare să câştige. Sper să facem o figură frumoasă şi în faza următoare a turneelor de volei şi baschet”, ne-a declarat profesora Adriana Albuşoiu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii