Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Voiculescu vrea demiterea Guvernului, Haşotti pe a lui Traian Băsescu

senatorul liberal Puiu Haşotti afirmă că Băsescu ar trebui să demisioneze * de asemenea, Haşotti spune că PNL nu are motive să intre la guvernare

Fondatorul PC, Dan Voiculescu, într-o postare pe blogul său, cere Parlamentului şi preşedintelui demiterea Guvernului şi iniţiază, în acest sens, o "acţiune cetăţenească", propunând o listă de semnături prin care cetăţenii să transmită mesajul "Stop Boc!". "Dan Voiculescu şi Fundaţia pentru apărarea cetăţenilor împotriva abuzurilor statului, Fundaţia societatea civilă pentru democraţie, Fundaţia societatea civilă pentru reforma morală, Fundaţia societatea civilă pentru educaţie şi informatizare şi Fundaţia societatea civilă pentru reforma în sănătate acuză Guvernul Emil Boc pentru creşterea galopantă a şomajului, umilirea şi sărăcirea pensionarilor, reducerea arbitrară a salariilor din sistemul bugetar, blocajul sistemului de educaţie, falimentul sistemului sanitar, degradarea dramatică a reţetei de infrastructură, dezastrul din Agricultură, prăbuşirea economiei naţionale, dispreţul pentru valorile româneşti, conflictul şi dezbinarea din societatea românească", precizează Voiculescu pe blog. "Din aceste 10 motive, solicităm Parlamentului şi Preşedintelui României demiterea Guvernului Emil Boc! Pentru că voinţa naţiunii este suverană, iar instituţiile statului trebuie să o respecte, deschidem Lista de semnături prin care cetăţenii români pot trimite Preşedinţiei şi Parlamentului mesajul lor tranşant: Stop Boc!", susţine conservatorul, explicând pe blog că nu este "dispus" să se rezume la un protest formal, în urma măsurilor anunţate de Traian Băsescu.

Haşotti afirmă că Băsescu ar trebui să demisioneze şi că PNL nu are motive să intre la guvernare

Senatorul liberal Puiu Haşotti a declarat ieri, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să-şi dea demisia pentru starea în care a ajuns ţara şi a precizat că PNL nu va intra la guvernare alături de PDL. "Am înţeles că PSD intenţionează să depună o moţiune de cenzură. Cred că, pe undeva, moţiunea este fără sens, pentru că nu se poate depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului, pentru că România nu are guvern, România are doar preşedinte. Din păcate, nu se poate depune o moţiune de cenzură la preşedinte. Firesc ar fi însă ca domnul Traian Băsescu să-şi dea demisia pentru starea în care a fost adusă ţara", a declarat acesta.
Haşotti a mai afirmat că preşedintele ar trebui să demisioneze şi din cauză că ar fi fost ales prin "fraudă morală". "Ce vreau să spun prin asta? A fost ales în urma unui referendum organizat imoral şi nu conform exigenţelor europene. Comisia de la Veneţia spune în mod clar că trebuie să fie o perioadă de trei luni de dezbateri publice şi că într-un an electoral nu se organizează referendum. Nu numai că l-a organizat în an electoral, l-a organizat în ziua în care au fost organizate alegerile pentru preşedinte. Şi a venit cu o temă la care populaţia a răspuns emoţional, nu în cunoştinţă de cauză", a spus liderul PNL.
Puiu Haşotti a mai afirmat că PNL nu va intra la guvernare. "PNL nu va intra la guvernare, nu are niciun motiv să intre la guvernare. Nu vedem de ce putem intra la guvernare sau trebuie să intrăm la guvernare alături de PDL- Boc, Blaga, Videanu, Berceanu, Udrea şi această armată incompetentă", a precizat senatorul liberal.
Categorie articol: 

Comentarii