Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vladimir Putin a recunoscut ca l-ar fi spinzurat pe Mihail Saakasvili

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a sugerat joi ca l-ar fi spinzurat pe presedintele georgian Mihail Saakasvili in cursul conflictului din august, relateaza AFP.
"Este adevarat ca l-ati fi spinzurat pe Saakasvili de ceva anume?", l-a intrebat un cetatean pe Putin in cursul sesiunii de discutii.
"De ce neaparat de ceva anume?", a replicat Putin, declansind risete si aplauze in sala.
"Sa vorbim serios. Cunoastem evenimentele tragice din Irak", unde trupele americane au intervenit "sub pretextul ca ar cauta arme de distrugere in masa pe care nu le-au gasit niciodata", a continuat premierul rus.
"Saddam Hussein a fost spinzurat pentru executiile din zonele siite. Saakasvili a comis crime in satele osete, Saakasvili a organizat o baie de singe si executii impotriva osetilor", afirma Putin.
"Daca nu ar fi avut loc o agresiune georgiana in Osetia de Sud, Rusia ar fi continuat sa creeze conditii pentru reunificarea Georgiei. Poporul georgian trebuie sa decida care este responsabilitatea omului politic care i-a dus intr-o astfel de situatie", a subliniat seful Executivului rus.
Intrebarea s-a referit la declaratiile lui Jean-David Levitte, principalul consilier al presedintelui francez Nicolas Sarkozy. Acesta a dezvaluit ca Vladimir Putin intentiona sa il inlature de la putere pe Mihail Saakasvili in cursul conflictului din august.
Potrivit consilierului, Sarkozy aflase prin intermediul serviciilor secrete ca Rusia intentiona sa ocupe Tbilisi si sa instaureze un nou regim. "Nu puteti face asta, lumea nu va accepta asa ceva", le-a spus Sarkozy celor doi lideri rusi. Putin a raspuns incordat: "Il voi spinzura pe Saakasvili de oua". "Cum?, a intrebat surprins Sarkozy. "Americanii l-au spinzurat pe Saddam Hussein", a replicat Putin.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii