Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vladimir Putin avertizeaza Europa de Est

Presedintele rus, Vladimir Putin, a lansat un avertisment implicit catre Polonia si alte state est-europene, care risca sa "creeze noi diviziuni in Europa", daca trateaza Moscova ca dusman, in loc sa o considere partener strategic pe termen lung, relateaza Financial Times. In articolul respectiv, Putin sugereaza ca unii europeni incearca sa incadreze relatiile Uniunea Europeana-Rusia in "modelul invechit de prieten sau dusman". Liderul de la Kremlin apreciaza insa ca interdependenta dintre cele doua parti nu ar trebui sa provoace temeri.
Desi nu mentioneaza explicit Polonia, presedintele rus face referire clar la aceasta tara, precum si la celelalte sapte state foste comuniste care au aderat la UE in 2004 si privesc Moscova cu suspiciune.
Polonia a fost cel mai frecvent critic, amenintind ca se va opune demararii discutiilor, vineri, la Helsinki, privind un nou acord de parteneriat UE-Rusia, care va include domenii precum energia, comertul, drepturile omului si regimul de vize.
Putin face insa referire si la Estonia si Letonia, despre care considera ca nu respecta drepturile etnicilor rusi. El a precizat ca se asteapta ca Uniunea Europeana sa asigure "drepturi egale pentru toti cetatenii UE, indiferent de tara lor de origine".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii