Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vladimir Putin AVERTIZEAZĂ: Rusia va reacţiona militar dacă Finlanda va deveni membră NATO. Aveţi nevoie de aşa ceva?

Rusia intenţionează să iniţieze dialog cu Alianţa Nord-Atlantică pentru stabilirea unor măsuri de prevenire a conflictelor în regiunea Mării Baltice, dar va reacţiona militar în cazul în care Finlanda ar deveni membră NATO, avertizează preşedintele Vladimir Putin.
"Finlanda a propus astăzi primele măsuri de restabilire a încrederii şi de prevenire a conflictelor în spaţiul aerian baltic. Eu sunt de acord cu măsuri de acest tip. Vom încerca să iniţiem dialogul cu Alianţa Nord-Atlantică după reuniunea Consiliului NATO-Rusia", programată după summitul NATO de la Varşovia, a declarat Vladimir Putin vineri, după ce s-a întâlnit cu preşedintele finlandez, Sauli Niinisto.

Vladimir Putin a subliniat că Rusia va respecta o decizie a Finlandei de a deveni membră NATO, avertizând însă că vor trebui luate măsuri militare adecvate.

"Credeţi că vom continua să acţionăm ca până acum dacă Finland aderă la NATO?! Acum am retras trupele la 1.500 de kilometri de frontieră. Credeţi că ar mai rămâne acolo?", a atras atenţia Vladimir Putin, citat de Russia Today.
"Probabil că NATO ar lupta cu Rusia până la ultimul militar finlandez. Dar aveţi nevoie de aşa ceva? Noi, nu; nu vrem aşa ceva. Dar este decizia dumneavoastră", a adăugat Vladimir Putin, adresându-se liderilor politici şi poporului din Finlanda.
Sursa: Mediafax

 
Categorie articol: 

Comentarii