Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vizita la Moscova a comisarului UE pentru Sanatate, in problema carnii

Comisarul UE pentru Sanatate si Protectia Consumatorului, Markos Kyprianou, va face, marti, o vizita la Moscova, pentru a incerca sa convinga autoritatile ruse sa renunte la interzicerea importurilor de carne din Uniunea Europeana, la 1 ianuarie, transmite Reuters.
Rusia a avertizat ca va interzice exporturile de carne ale UE, de la 1 ianuarie, citind temeri legate de sanatatea animalelor din Bulgaria si Romania, state care vor adera la Uniune in aceeasi zi.
Autoritatile ruse au incercat sa incheie acorduri comerciale bilaterale cu statele comunitare mari producatoare de carne, dar a intimpinat opozitia Comisiei Europene.
Institutia europeana a anuntat ca nici un stat membru nu a acceptat propunerea Rusiei.
Rusia a refuzat, in acelasi timp, sa ridice embargoul aplicat in urma cu un an asupra importurilor de carne din Polonia.
In schimb, autoritatile poloneze au respins prin veto lansarea negocierilor pentru incheierea unui nou parteneriat strategic Rusia-UE.
Interzicerea totala a importurilor de carne, produse lactate si peste din UE de catre Rusia ar provoca Uniunii pierderi anuale de 1,7 miliarde euro.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii