Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Visul unei nopti de vara" la Festivalul de comedie de la Galati

La sfirsitul acestei saptamini, la Galati, incepe cea de-a XIX-a editie a Festivalului de Comedie, intre 14 - 21 octombrie. Teatrul brailean participa cu "Visul unei nopti de vara", directia de scena Victor Ioan Frunza. Din distributie fac parte: Valentin Terente, Alin Florea, Emilian Oprea, Adrian Stefan, Richard Balint, Ludmila Filip, Ramona Ginga, Mihaela Trofimov, Ioan Codrea, Zane Jarcu, Bujor Macrin, Liviu Pintileasa, Marcel Turcoianu, Mircea Valentin, Silvia Tariq, Mioara Costache, Alexandru Marin, Andrei Zamfirache, Ionut Rosca, Cosmin Cosma, Dumitru Matu, Valentin Burlacu, Claudiu Urse, Septimiu Stoica. Muzica live, compusa de Cari Tibor, este interpretata la pian si sintetizator de Cornel Cristei. Decorul, costumele si recuzita au fost create de Adriana Grad. Spectacolul se va juca in cea de-a doua zi a festivalului, pe 15 octombrie, de la ora 20.00, in Casa de Cultura a Studentilor.
In deschiderea festivalului, Teatrul "Fani Tardini" din Galati, prezinta spectacolul "Improvizatia de la Galati", tot in directia de scena a reputatului Victor Ioan Frunza. In acest spectacol vor putea fi admirati si doi dintre cei mai buni actori braileni, Emilian Oprea si Alin Florea.
Din juriul festivalului fac parte: Cristian Hadjiculea - directorul Teatrului National din Iasi, Irina Petrescu - actrita Teatrului "Bulandra" din Bucuresti, criticul de teatru Oltita Cantec, Marius Zarafescu - directorul directiei teatrelor din Ministerul Culturii si Costache Babii - actor la Teatrul "Sica Alexandrescu" din Brasov. Anul trecut Teatrul "Maria Filotti" a participat la cea de-a XVIII-a editie a Festivalului de Comedie cu spectacolul lui Radu Nichifor, "Angajare de clovn" de Matei Visniec. In distributie au fost: Marius Manole, Alin Florea si Cornel Cimpoae. Spectacolul "Angajare de clovn" a obtinut Premiul Special al Juriului. Actorul Teatrului National Bucuresti, Marius Manole, a primit din partea publicului Premiul de popularitate pentru interpretare masculina.
La sfirsitul lunii octombrie teatrul brailean va participa la festivalul international de teatru din Albania, iar pe 15 noiembrie la Festivalul National de Teatru de la Bucuresti, tot cu "Visul unei nopti de vara", directia de scena Victor Ioan Frunza.
Categorie articol: 

Comentarii