Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Visul brăilencelor de a prinde podiumul s-a spulberat

Visul brăilencelor de a reedita sucesul de anul trecut a fost spulberat miercuri seara de handbalistele de la Tomis, pregătite de Crăciun şi Muşi. HC Dunărea a făcut un meci bun la Constanţa, însă constănţencele au demonstrat încă o dată că reprezintă un obstacol greu de trecut pe teren propriu.
Considerată partida derby a etapei a 25-a, întâlnirea dintre Tomis şi Dunărea şi-a respectat statutul, fiind una extrem de disputată. Cele două puncte puse în joc erau decisive pentru ambele formaţii în realizarea obiectivelor din acest sezon. Formaţia vizitatoare a început foarte bine partida şi, în minutul 7, conducea cu 2-0, ambele reuşite aparţinându-i golgeterei Ada Moldovan.
Tomis a marcat primul gol în minutul 8, după care a preluat iniţiativa şi s-a desprins la trei lungimi, 10-7, în minutul 20, şi chiar la patru, 11-7, un minut mai târziu. În finalul primei reprize, elevele Alexandrinei Soare au reuşit să recupereze deficitul de patru goluri, astfel că, la pauză, tabela consemna un rezultat de egalitate, 13-13.
Cu o apărare sigură, bine organizată, constănţencele s-au desprins la 18-15, în minutul 36, însă partida încă nu era jucată, pentru că Dunărea a replicat viguros şi a restabilit din nou egalitatea, 25-25, cu şapte minute înainte de finalul partidei.
Soarta întâlnirii s-a decis în ultimele minute de joc, minute în care brăilencele au irosit situaţii bune de a marca, în timp ce constănţencele au fructificat două contraatacuri şi s-au impus cu 29-27, un rezultat bun pentru Tomis, care a făcut pasul decisiv spre Europa. Acest pas, însă, este unul care a anulat şansele handbalistelor de la Dunărea la podium.
Elevele Alexandrinei Soare trebuie să câştige în ultima etapă pe teren propriu în faţa echipei HCM Roman şi va evolua şi în sezonul următor în cupele europene.
Pentru HC Dunărea au marcat Moldovan 13, Rădulescu 5, Brot 4, Crăciun 2, Jenofi 1, Luca 1, Tomuleanu 1, iar de la Tomis principalele marcatoare au fost Mateescu şi Busuioceanu cu 8 şi respectiv 6 reuşite.
Categorie articol: 

Comentarii