Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UPDATE: Șoferi, atenție cum circulați! Viscol puternic în județ. Mașini ieșite în decor din cauza vântului

Viscolul puternic a început să provoace probleme pe șoselele din județul Brăila. Două mașini, dintre care un microbuz care transporta câțiva pasageri către un aeroport din București și un autoturism înmatriculat în Galați au ieșit în decor în urmă cu puțin timp, pe DN 2B Brăila - Buzău, între localitățile Silistraru și Urleasca. Din câte se pare, derapajele au fost provocate nu pentru că s-ar fi format polei pe carosabil ci din cauza vântului deosebit de puternic.

 

Din primele informații, reiese că în microbuz s-ar fi aflat trei pasageri, care au fost preluați de echipaje ale Ambulanței și transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Șoferii care circulă pe șoseaua respectivă spun că au văzut utilaje de deszăpezire care împrăștiau material antiderapant. Cei aflați la volan trebuie să circule cu maximă prudență, din cauza condițiilor atmosferice extrem de vitrege.

 

Șoferi, atenție cum circulați

 

* polițiștii recomandă celor care se urcă la volan și pornesc la drum să țină cont de condițiile meteo nefavorabile și să conducă cu atenție

 

Vremea nefavorabilă îi poate pune în dificultate pe șoferi, de aceea ei trebuie să circule cu atenție iar viteza să nu fie prea mare, mai ales dacă este zăpadă pe casrosabil.

Poliţiştii brăileni recomandă șoferilor să conducă prudent, să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere să se asigure temeinic. ”Având în vedere situația meteo nefavorabilă și faptul că deja drumurile județene au fost acoperite de zăpadă, le recomandăm șoferilor să conducă prudent și să adapteze viteza la condițiile de drum.”

Înainte de a pleca la drum, șoferii trebuie să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să pregătească autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip etc.). Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Șoferii sunt sfătuiți să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri.
Categorie articol: 

Comentarii