Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Virusul “copy - paste” loveşte în CJ

• consilierul judeţean PND Simona Drăghincescu a prezentat, recent, raportul de activitate pe 2017 în faţa plenului CJ Brăila, însă s-a lovit de un val de critici şi acuzaţii din partea PNL-iştilor • liberalul Ovidiu Nechita i-a reproşat că vorbeşte în raport mai mult despre problemele municipiului decât de cele ale judeţului şi a acuzat-o că a prezentat un document copy-paste celor de la CLM • deranjată, Drăghincescu i-a cerut preşedintelui să suspende şedinţa şi în cele din urmă a părăsit sala

 

Raportul de activitate al consilierului judeţean PND Simona Drăghincescu a fost luat “la puricat” de liberalul Ovidiu Nechita în cadrul celei mai recente şedinţe a CJ Brăila, episodul încheindu-se cu o nouă serie de contre şi acuzaţii. Mai exact, la mapa consilierilor judeţeni, pe lângă proiectele de hotărâri de pe ordinea de zi s-a aflat şi raportul de activitate pentru perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2017 a PND-istei Simona Drăghincescu. Un document de 6 pagini, în care aceasta precizează că face parte din Comisia de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, agricultură, turism şi transport, că a făcut parte din Consiliul de Administraţie al Spitalului de Pneumoftiziologie Brăila şi că activează în cadrul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică. În primele 4 pagini, aceasta redă mai multe articole din Legea 215, a Administraţiei Publice Locale, privind “regulile de joc” în cazul consilierilor judeţeni, iar apoi prezintă pe scurt câteva dintre punctele forte ale activităţii sale de până acum.

“Am susţinut toate proiectele viabile ale alianţei PSD-ALDE în baza protocolului politico-administrativ local PSD-PND în care se regăsesc TOATE proiectele mele susţinute şi nerealizate în mandatul de consilier local municipal (perioada 2012-2016) cât şi proiectele susţinute şi prezentate brăilenilor în campania electorală mai-iunie 2016. (...) Am susţinut în cadrul şedinţelor publice ale CJ Brăila probleme ale cetăţenilor primite de la aceştia prin toate modalităţile admise de lege (...). Am susţinut în scris şi prin atitudini publice atât în CJ cât şi la Ministerul Transporturilor realizarea a două sensuri giratorii, unul la intersecţia DN21 cu DC9 care s-a finalizat în anul 2017 şi unul la intrarea în Staţiunea Lacu Sărat care este în lucru acum, la data de 25.04.2018, salvând astfel vieţi omeneşti. Am propus în CJ realizarea unui «poligon auto» propunere ce a fost votată şi adoptată şi care se va materializa până la sfârşitul mandatului adică până în 2020. Am propus realizarea unui «Simpozion naţional de pictură» la Brăila care s-a votat, urmând finanţarea acestuia. Am sesizat preşedintele CJ Brăila şi primarul municipiului asupra abuzurilor şi neregulilor din cadrul serviciilor publice de specialitate sau a societăţilor comerciale ce aparţin CLM sau CJ Brăila sau ale angajaţilor acestora, abuzuri pe care mi le-au adus la cunoştinţă cetăţenii”, afirmă Drăghincescu în cadrul raportului.

Totodată, sursa citată bifează că a participat la şedinţele ordinare şi extraordinare şi că a absentat motivat la câteva dintre acestea, că a mers la şedinţele comisiei din care face parte, la şedinţele ATOP şi la cele ale CA-ului Spitalului de Pneumoftiziologie până la data de 24.04.2018 când a demisionat. Drăghincescu mai subliniază că a avut întâlniri cu cetăţenii municipiului şi judeţului Brăila la invitaţia acestora şi prezintă o serie dintre problemele care i-au fost aduse în discuţie de brăileni, punctând că sunt “aceleaşi ca şi în anii precedenţi”. Pe scurt, aceasta vorbeşte despre abuzurile de la Asociaţiile e Proprietari şi neimplicarea Primăriei Brăila în rezolvarea lor, despre lipsa locurilor de muncă, mizeria şi gropile din oraş şi judeţ, problema câinilor comunitari, abuzuri la SC APT Brăila şi nemulţumirea sa privind modul în care sunt trataţi cetăţenii de aparatul executiv al CLM.

 

Nechita: «Este un raport copy-paste»

Deşi regula nescrisă la CJ Brăila şi CLM este ca rapoartele de activitate să fie ignorate aproape complet în plen, de această dată, consilierul judeţean PNL Ovidiu Nechita a ţinut să puncteze că nu i se pare normal ca Drăghincescu să vorbească despre problemele municipiului şi nu cele ale judeţului în cadrul documentului. Acesta a acuzat-o pe PND-istă că a făcut un raport copy-paste celor de la CLM şi a făcut comentarii ironice privind faptul că aceasta a semnat materialul “ing. ec. Simona Drăghincescu”.

“Am şi eu o nedumerire la raport. Nu ştiu acum al cui este raportul pentru că văd aici «subsemnata ING. EC.». Nu ştiu ce e asta? De la ING? Nume de scenă, ce este? Nu intru pe raport, dar vreau să îi aduc aminte doamnei Simona Drăghincescu că este consilier judeţean. Doamna Simona, dumneavoastră trăiţi pe o altă lume! Dacă ne uităm la raportul dumneavoastră vedem că este copy-paste de la CLM. Cel puţin ne sfidaţi! Nu ne interesează ce faceţi, că oricum nu faceţi mare lucru. (...) Domnule preşedinte, eu vă spun că este un raport pe perioada 2012 - 2016. Doamna spune că nu îmi fac treaba în Consiliul de Administraţie, dar eu vă aduc la cunoştinţă că această doamna «ing. ec.» (...) vorbeşte despre câinii de pe stradă, despre APT, despre CLM. Despre ce discutăm aici? Noi suntem la CJ! Doamna este consilier judeţean! Lucru pe care nu îl acceptă. Mă mir că nu l-a trecut şi pe domnul Dănăilă aici. Asta mai trebuia! Nu că nu ne-ar interesa problemele municipiului domnule preşedinte, dar dumneaei bate câmpii! Luaţi raportul şi citiţi-l! Măcar ca să vă amuzaţi”, a comentat Nechita.

Vizibil derajată de acuzaţiile liberalului, Simona Drăghincescu a cerut preşedintelui CJ Francisk Chiriac să declare închisă şedinţa ordinară. Mai mult, când Nechita a acuzat-o că a făcut un raport copy-paste a decis să părăsească sala de şedinţe.

“Domnule preşedinte, suspendaţi şedinţa! Eu nu sunt aşa de prezentă cum sunteţi dumneavoastră în Consiliul de Administraţie (n.r. - la Muzeul Brăilei “Carol I”) care habar nu aveţi ce faceţi, domnule Nechita. Asta este! La revedere, am plecat de aici!”, a afirmat Drăghincescu.

Chiriac nu a dorit să comenteze prea mult acuzaţiile făcute de Nechita, precizând doar că este un raport pe care consilierii şi-l asumă, iar plenul nu trebuie să facă altceva decât să ia act.

“Domnule consilier, nu ne citiţi aici tot raportul. L-am avut şi noi. Este raportul doamnei consilier. Luaţi doar act de el şi cu asta basta! Este un raport, nu contează despre ce perioadă vorbeşte acolo, putea să îl facă şi de la începutul vieţii. Este raportul dânsei. Nu îmi mai spuneţi mie, că nu este conferinţa de presă a PNL-ului. Este un raport şi trebuie să luaţi act de el! Vă rog frumos, haideţi să trecem la «diverse», da?”, a conchis Chiriac.
Categorie articol: 

Comentarii