Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Virtuozitate pe scena Teatrului «Maria Filotti»

Aproximativ 200 de brăileni au fost martorii unui concert cameral de excepţie susţinut de Aida Chiciudeanu la pian şi Tudor Diaconescu la vioară, în Sala Mare a Teatrului "Maria Filotti". Timp de o oră, ei s-au delectat cu Sonata nr. 5 "Primăvara" de Beethoven şi Grand Duo Concertant de Franz Schubert. Publicul a aplaudat cu multă căldură evoluţia artiştilor şi i-a răsplătit la final cu buchete de flori. Un recital cameral emoţionant, care a adus primăvara în sufletele celor prezenţi.
Evenimentul a fost deschis de preotul Traian Mazăre, care i-a prezentat publicului pe artişti. Aida Chiciudeanu şi-a început activitatea concertistică la vârsta de şapte ani, în 1992, şi de atunci a continuat să susţină recitaluri de pian, concerte cu orchestra, programe cu rol pedagogic. O bogată activitate concertistică a susţinut şi în centre culturale, muzee, case memoriale: Institutul Spaniol Cervantes din Bucureşti, Casa Memorială "Paul Constantinescu" din Ploieşti, Palatul Şuţu. Din 1999 până în prezent este şi organista Bisericii Evanghelice-Luterane din Bucureşti. Din 2010 este profesoară de pian principal la Colegiul Naţional de Muzică "George Enescu" din Bucureşti.
Violonistul Tudor Diaconescu este şi el profesor la Colegiul "George Enescu". În vara anului 2000 a fost bursier la cursul de măiestrie - vioară solistică, organizat de Şcoala Superioară de muzică "Reina Soa" din Santander - Spania, clasa profesorului Luis Garcia Asenssio, iar în 2004 - 2005 a fost student Erasmus la facultatea de Muzică din Stuttgart la clasa prof. Hans Kalafusz şi Kolja Lessing. Din 2007 este angajat al Orchestrei Naţionale a Operei Bucureşti. A participat la numeroase turnee în Germania, Olanda, Elveţia.
La final, artiştii au oferit o mostră de virtuozitate cu un bis de câteva minute.
Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului, Teatrul "Maria Filotti" şi Asociaţia Cooltura.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii